Gå til sidens hovedinnhold

- Skjøt fem elever - så seg selv

Skoleskyting:

Personen bak skoleskytingen i Los Angeles torsdag er blitt identifisert som 16 år gamle Nathaniel Berhow.

NEW YORK (Nettavisen): Ifølge politiet skjøt han og drepte to elever på skolen og skadet tre andre, før han deretter skjøt seg selv.

Nathaniel Berhow, som ble 16 år i går, ligger nå kritisk skadd på sykehuset, melder CBS.

Statistikk fra gunviolencearchive.org viser at over 34.000 personer er drept som en følge av våpen i USA så langt i 2019. Over 21.000 av dem er selvmord. Det har vært 366 masseskytinger i USA så langt i år.

Les også: Massedrap og Trumps hat

To drept - tre såret

To elever ble drept og tre ble såret i skoleskytingen i Santa Clarita i California torsdag. Den mistenkte gjerningspersonen er i politiets varetekt, men får behandling på sykehus, het det i en oppdatering fra Los Angeles-politiet torsdag formiddag.

– En video fra hendelsen viser at den siktede tar opp en pistol fra ryggsekken sin, skyter og sårer fem personer, før han deretter skyter seg selv i hodet, sa Kent Wegener i det lokale politiet på en pressekonferanse torsdag.

Tilstanden til den antatte gjerningspersonen Nathaniel Berhow, er alvorlig.

De som ble drept i skytingen, var en 16 år gammel jente og en 14 år gammel gutt. De tre andre sårede – en gutt og to jenter – var mellom 14 og 15 år.

Politiet bekrefter at elevene ble skutt av en medelev.

Saugus High School ble satt under såkalt lockdown under skyteepisoden. Vitner og overvåkingskameraer identifiserte den antatte gjerningspersonen innen en time etter skytingen, ifølge politiet. Den mistenkte 16-åringen ble funnet sammen med de andre som ble drept og skadd på skolen.

Det var en stund forvirring rundt antall sårede, som varierte fra tre til sju. Enkelte meldinger gikk også ut på at gjerningspersonen var død, noe som viste seg å ikke stemme.

Les også: Trump skylder på psykisk syke for masseskytinger

Det var også forvirring rundt hvor mange som ble drept. Foxfikk bekreftet fra lokalt politi at det var snakk om tre drepte, men politiet sa senere til kanalen at det var feil, og at det riktige tallet var to.

Santa Clarita ligger om lag 50 kilometer nord for Los Angeles sentrum. Saugus High School har rundt 2.300 elever. Andre skoler i området ble stengt. Beboere i området nær skolen ble bedt om å holde dører og vinduer stengt.

Les også

Joker: Filmen har blitt hyllet, men folk frykter for sikkerheten til kinopublikummet

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken