NEW YORK (Nettavisen): En 85 år gammel mann, Andrew Lester, er pågrepet av amerikansk politi etter å ha skutt og såret 16 år gamle Ralph Yarl som ringte på feil ringeklokke i Kansas City.

Skulle hente brødre

Den svarte tenåringen skulle hente sine to yngre tvillingbrødre, men oppsøkte feil hus.

Hendelsen skjedde ved 22-tiden torsdag i forrige uke, opplyser amerikansk påtalemyndighet.

Mannen som åpnet døren, den 85 år gammel hvit mannen Andrew Lester, er pågrepet og ble mandag siktet for å ha skutt og såret gutten.

– Jeg kan opplyse at det var et rasistisk element i saken, sier påtaleansvarlig Zachary Thompson i Clay fylke, uten å oppgi ytterligere detaljer.

Det ble avfyrt to skudd fra en revolver gjennom en glassdør, ifølge påtalemyndigheten.

Løslatt etter to timer

Etter hendelsen ble Andrew Lester tatt med til politistasjonen, men han ble løslatt mindre enn to timer senere.

New York Times skriver at løslatelsen også skapte sterke reaksjoner i nærområdet, og at det i helgen ble gjennomført protester ved hjemmet til Lester. Mandag valgte politiet å pågripe og sikte 85-åringen.

Guttens advokat er sjokkert over at Lester ble løslatt etter så kort tid like etter hendelsen.

– Ingen kan si hvordan dette hadde blitt om rollene var byttet om, og det var en svart mann som hadde skutt en hvit 16 år gammel tenåring bare fordi han bare ringte på døren hans, om han da ville blitt arrestert. Jeg mener, denne borgeren dro hjem og sov i sengen sin om natten etter å ha skutt den unge svarte ungen i hodet, sier Crump til CNN.

– Han ringte bare på døren, det var det hele. Og huseieren skyter gjennom døren og treffer ham i hodet, så skyter han deretter en gang til, sier Crump.

Yarl ble truffet i hodet og den ene armen. Han gikk ikke over dørstokken, uttaler påtaleansvarlig Thompson, som legger til at det ikke ser ut til at de to hadde noen ordutveksling under hendelsen.

USAs president Joe Biden ringte mandag til 16-åringen.