*Nettavisen* Nyheter.

Skjøt hjort på én meters hold

Olav Skeie poserer med hjorten som kom løpende rett mot han. Foto: (Privat/TA)

Olav Skeie fra Rjukan har en god jakthistorie å fortelle i år - og han har det på film.

08.10.11 15:34

Den 25. september satt Skeie på post ute på Gøystdal i Åtra. En av hans jaktkamerater skjøt mot en hjort, men bommet. Det skremte hjorten i retning rett mot Skeie. Da måtte han handle raskt, skriver TA.no.

Se video nederst i saken

- Det var ikke god tid til å tenke, og jeg var sikker på at jeg skulle bli løpt ned. Det kunne fort stått 1-0 til hjorten, forteller Skeie til TA.

Første hjort

Hjorten var ikke mer enn 1-1,5 meter unna da Skeie fikk fyrt av første skudd. Hjorten løper videre noen meter før den faller om. To skudd senere er det slutt.

Det er sjeldent at hjorten kommer så tett innpå jegeren.

- Det var en ganske spesiell opplevelse. Jeg har aldri hatt dyr så nær meg før, sier 27-åringen som har jaktet siden han var seksten. Dette var hans første hjort, en sekstagger med en vekt på 90 kilo etter slakting.

Festet på film

Ved hjelp av et kamera festet under løpet på børsa fikk han festet hele opplevelsen på film. Videoen har han lagt ut på YouTube, og den har fått god respons.

- Jeg hadde et actionkamera på børsa og rakk å trykke på rec da jeg så dyret, forteller Skeie. Jeg ser videoen snart har 3000 visninger på YouTube, (lørdag ettermiddag) så det virker som om det er en populær video. Jaktkameratene mine synes også det er en fin film, forteller Skeie.

Skeie var igjen på jakt da TA tok kontakt med han lørdag ettermiddag. Sist helg skjøt han to elg, men det er nok historien om hjortebukken som kommer til å bli best husket fra årets jakt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.