Gå til sidens hovedinnhold

Skjøt hushjelpen i hodet

Denne mannen sto bak massakren i Belgia.

Den belgiske Nordine Amrani (33) sto bak massakren i den belgiske byen Liege tirsdag formiddag.

Amrani kastet håndgranater inn i folkemengden midt i sentrum under den hektiske julehandelen. Deretter skjøt han vilkårlig på forbipasserende.

Fire mennesker ble drept, inkludert ham selv, og 125 skadd i massakren. Nå har belgisk politi gjort funn av et lik i garasjen til drapsmannen.

Skutt i hodet
Det var naboens hushjelp som ble funnet drept i garasjen, som ble brukt som en cannabisplantasje, melder BBC.

Hushjelpen var skutt i hodet, ifølge politiet. Det ble også gjort funn av to våpen og en mengde ammunisjon i garasjen, opplyser statsanklager Daniele Reynders under en pressekonferanse onsdag.

En baby og flere tenåringer er blant de drepte etter massakren i Belgia. Nå forsøker belgiske myndigheter å få en klarhet i motivet bak den horrible massakren. Så langt har politiet utelukket terrorisme.

Sonet i fengsel
Gjerningsmannen var en kjenning av politiet, og hadde tidligere begått lovbrudd relatert til våpen og narkotika, og har sonet tre år i fengsel.

Han ble prøveløslatt i oktober 2010. Politiet sier at han ikke har noen kjent historie med mentale problemer.

Amrani skulle etter planen møte til politiavhør tirsdag formiddag. Istedenfor utstyrte han seg med flere våpen, masse ammunisjon og håndgranater, og reiste inn til bykjernen og gikk til angrep på folkemengden. Deretter tok han sitt eget liv.

Kommentarer til denne saken