*Nettavisen* Nyheter.

Skjøt med hagle på eske full av kattunger

Foto: KJELL R. HERMANSEN (Glåmdalen)

- Jeg har ikke ord, det er så trist at folk kan få seg til å mishandle dyr på denne måten.

20.07.11 15:27

KONGSVINGER (Glåmdalen): På kort tid er hele tre tilfeller av grov dyremishandling oppdaget ved Finsrud og Kjerret.

Det første tilfellet ble oppdaget i vår av Arild Granberg som sammen med hunden Ask var ute og gikk tur.

Kvalt eller sultet til døde
- Snøen lå ennå noen steder da jeg kom over en plastpose ved Flaenveien. I posen lå det fem eller seks kattunger. Det var ingen skader på dem, så den eller de som har gjort dette, hadde nok bare satt fra seg posen og gått. De stakkars kattungene hadde rett og slett blitt kvalt eller sultet i hjel, forteller Arild Granberg til Glåmdalen.

Hørte mjauing
De to andre tilfellene har skjedd i løpet av siste uke, og Granberg kan fortelle at en plastpose med kattunger ble funnet av en annen mann på Finsrud, som ikke vil ha navn og bilde i avisen.

- Han fortalte at han var ute og gikk tur med hunden på veien mot Flaenvannet da han hørte mjauing og fant en plastpose med kattunger. Bare en av de var i live, men så forkommen at han valgte å avlive den på stedet, forteller Granberg.

Skutt med hagle
Granberg sto for det siste funnet omtrent i samme område.

- Det skjedde på Fjørhanavegen bortenfor Kjerret. Ask og jeg var ute på tur da han plutselig markerte på en pappeske som lå ved snuplassen der veien slutter. Ved nærmere øyesyn så jeg at det var skutt på esken med hagle og da jeg undersøkte den, fant jeg flere kattunger i den, sier han.

- Om alle døde momentant, er vanskelig å si, for de to skuddene er avfyrt på kloss hold. Det er tydelig at vedkommende ikke har greie på hvordan et hagleskudd fungerer, forteller han og viser hvor liten spredning det er på de to skuddene.

Strengere lover
Arild Granberg er fortvilet over hva enkelte kan få seg til å gjøre mot dyr, og etterlyser strengere lover for dyremishandling.

- Jeg har ikke ord, det er så trist at folk kan få seg til å mishandle dyr på denne måten. Lovverket er altfor slapt når det gjelder dyrene våre. Folk kan gjøre omtrent hva de vil uten å bli straffet for det, sier han.

Må ta ansvar
- En annen ting er prisen hos dyrlegene for å kastrere eller sterilisere katter. Den burde vært mye lavere, da hadde folk gjort dette langt oftere enn de gjør i dag. Men uansett, har man dyr får man også ta ansvar for dem. Det er fort gjort å reise til dyrlegen for å ordne dette. Det er nesten så det burde vært et påbud om å gjøre det, sier Arild Granberg, som håper han slipper å finne flere kattunger på sine daglige turer med Ask.

Dyrebeskyttelsen: - Ta ansvar for dyret ditt

Denne saken er levert av Glåmdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.