Skjøt mot øvingsmål i verdensrommet

Washington (NTB-Reuters): To raketter ble onsdag skutt fra et amerikansk krigsskip mot et øvingsmål i verdensrommet. Testen av det avanserte antirakettsystemet er den andre i løpet av noen dager.

Rakettene av typen SM-3 ble skutt fra krysseren USS Lake Erie utenfor kysten av Hawaii. Det er første gang to slike raketter er blitt avfyrt samtidig.

- Dette var en realistisk test, der målets starttidspunkt og kurs ikke var kjent på forhånd, og målet i seg selv var det vanskeligste vi har forsøkt å treffe så langt, het det i en uttalelse fra Pentagon.

Testen onsdag er den andre på kort tid av en videreutviklet utgave av rakettforsvarssystemet Aegis, som skal kunne skyte ned ballistiske raketter i verdensrommet. Den 10. september ble to mellomdistanseraketter som ble avfyrt omtrent samtidig, skutt ned med SM-3-raketter.

I onsdagens test var målet en kortdistanserakett avfyrt fra rakettbasen Kauai på Hawaii. Den første av de to rakettene fra Lake Erie traff målet som planlagt, mens den andre ble avfyrt for å prøve systemets evne til å styre to raketter samtidig.

Ifølge en uttalelse fra Lockheed Martin og Raytheon, som produserer henholdsvis Aegis-systemet og SM-3-raketten, viser testen USA og Japans økende evne til rakettforsvar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.