En 61 år gammel mann fra New York drepte det han hevder han trodde var to coyoter mens han var på jakt i delstaten Connecticut. Det skulle i ettertid vise seg å være familien Caviolas to schæfere.

– Vær så snill og forstå, det var aldri meningen å skade familiens kjæledyr, skal mannen ha sagt i retten, ifølge Sky News.

Den fatale jaktturen fant sted i november. Mannen skal egentlig ha vært på jakt etter hjort med armbrøsten sin, da han kom over hundene. Jakt på coyoter er nemlig lovlig i delstaten Connecticut, skriver Sky News.

Schæferne skal ha rømt fra en Caviolas hage et par uker før de ble drept. Eierne skal ha lært om hundenes skjebne en måned senere fordi en taksidermist hadde fått bilder av hundene og spurt om å utstoppe de.

– Vi lever med emosjonell smerte mens vi tenker på hva de følte i sine siste sekunder liggende ved siden av hverandre, sier moren i familien.

Den 61 år gamle mannen er tiltalt for å tukle med bevisene, forfalskning, innblanding i politiets arbeid og en rekke lovbrudd knyttet til jakt, skriver Sky.

Mannen hevder det hele var et uhell og forsvareren forteller at hundene ble flådd for skinnet sitt.

Coyote, eller prærieulv som det ofte kalles på norsk, er et middels stort rovpattedyr i hundefamilien. Arten er svært tallrik i Nord- og Mellom-Amerika. Kroppslengden kan variere mellom 73 og 96 cm og vekten fra 7 til 20 kg, skriver Store Norske Leksikon.