Skjøt seg selv i foten

Foto: Politiet (Østlandsposten)

Raneren skjøt av seg hovedpulsåren ved et uhell. Aktor mener det var et under at han ikke skjøt ransofrene

Raneren (23) hadde så liten kontroll på Ruger pistolen han brukte at han skjøt seg selv i beinet og rev av hovedpulsåren. På vei til sykehuset mistet han synet av blodtapet, skriver Østlandsposten.

Vådeskuddet gikk inn å låret på raneren (23) fra Larvik og rev av pulsåren. Skudduhellet skjedde etter at han og en 21-åring fra Larvik hadde ranet en arbeider i ei hytte på Gon den 4. mai i fjor - bare fem dager etter at de skal ha ranet kiosken Narvesen på Torget i Larvik.

- Aldri vært så redd
- Jeg har aldri vært så redd før i hele mitt liv. Jeg har aldri sett så mye blod før. Jeg rev av meg skjorta mi og tvinnet den rundt beinet hans, fortalte 21-åringen om dramaet som utspilte seg i fluktbilen på Gon.

I går møtte både 21-åringen og en 23-åring, begge fra Larvik, i retten for å svare for tiltalen for to ran den 29. april og den 4. mai i fjor. 21-åringen erkjente alt, også bruk av ecstasy og narkotiske piller og at han kjørte i ruset tilstand. 23-åringen erkjente ranet på Gon, men nektet straffskyld for Narvesen-ranet fordi han var så ruset at han ikke husket noe.

Etter skuddet på Gon kjørte 21-åringen kameraten til legevakten i Larvik. Da de nådde Østre Halsen mistet kameraten synet på grunn av blodtapet og ble blek.

Aktor i saken, politiinspektør Magnar Pedersen, påpekte at ranerens omgang med våpenet fort kunne ha endt med at noen andre enn ham selv ble skutt, skriver Østlandsposten.

- Var heldig
- Når vi vet at han var så ruset, så ute av kontroll - er det bare å prise seg lykkelig over over at skuddet ikke gikk av overfor fornærmede på Narvesen eller fornærmede på Gon, mente Pedersen, og viste til den 20 år gamle tilkallingsvikaren på Narvesen og maleren som arbeidet på ei hytte på Gon da ranerne kom.

- Han kan prise seg lykkelig over at han overlevde, mente aktor henvendt til tiltalebenken.

Det var ranet på Gon som avslørte de to. Politiet fikk raskt nyss om navn og var på utkikk etter 21-åringen. De kontaktet han og ba han komme på politistasjonen i Larvik om kvelden etter ranet for å forklare seg om skudduhellet. I det han gikk inn ble han avslørt av sin egen påkledning. Rett før ranet på Narvesen var han nemlig inne og rekognoserte i kiosken for å finne ut om det var mange kunder.

- Han (23-åringen, red.anm.) var på Narvesen etter at jeg hadde vært inne og sjekket trykket, forklarte den ranstiltalte.

Gjenkjente
Fra bildene fra overvåkingskameraet før ranet gjenkjente politietterforskerne både lua og skoene - som var identisk med det han hadde på seg da han troppet opp på politistasjonen etter Gon-ranet.

21-åringen la alle på kortene på bordet og erkjente begge ranene, og navnga også 23-åringen som sin kompanjong på ranet på Narvesen.

Det hele dreide seg om penger for å kjøpe narkotika.

- Var det bare for å skaffe narkotika?, undret aktor.

- Det var førsteprioritet, innrømmet 21-åringen.

Dommen mot de to som er tiltalt for ranene, offentliggjøres i neste uke.

Les flere saker i Østlansposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.