*Nettavisen* Nyheter.

Skjøt tåregass inn i huset

Foto: Monica Eilertsen

Stor politiaksjon etter at en politimann ble drept under et psykiatrioppdrag i Mo i Rana.

21.04.10 23:52

NB! Denne saken bli nå oppdatert av Nettavisens samarbeidspartner, NTB. Følg med på denne oversikten .

Politiet bruker onsdag kveld tåregass i et forsøk på å få den antatte gjerningsmannen til å overgi seg, melder Rana Blad på nett.

Til nå er 13 CS-granater skutt inn i huset. Innsatsleder opplyser at det på tross av all gassen, så skal politiet ha sett en person bevege seg inne i leiligheten.

Like før midnatt pågår fortsatt aksjonen. Det er nå tre timer og 40 minutter siden de første gass-granatene ble skutt inn i boligen.

Væpnet politi har omringet huset på Hammren i Mo i Rana, og en pansret vogn er kjørt opp på eiendommen.

- Vi har forsøkt å komme i kontakt med antatt gjerningsperson, både ved å ringe og å rope på vedkommende, men vi har ikke fått svar, sier politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt ifølge nrk.no .

Politiet mistenker at gjerningsmannen har våpen inne i leliligheten der han har forskanset seg, melder Rana Blad .

Politiet holder på med å lyse opp boligen der den antatte gjerningsmannen skal befinne seg.

Knivdrept
En polititjenestemann døde av skadene etter at han ble knivstukket på stedet onsdag ettermiddag. Sammen med en kvinnelig kollega skulle politimannen gjennomføre et oppdrag for psykiatrien. Politiet skulle hente en mann i den kommunale boligen. Vedkommende skulle legges inn på psykiatrisk sykehus.

Politikvinnen kom seg ut av huset etter angrepet, mens hennes kollega ble hentet og brakt til sykehus. Livet sto ikke til å redde, og politimannen døde av skadene før han nådde fram til sykehuset.

- Politimannen var død ved ankomst akuttmottaket ved Helgelandssykehuset Mo i Rana klokken 18.15, uttalte sykehuset til Rana Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.