RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Skjøt rekordstor juletorsk

Sist oppdatert:
Et beist av en torsk fanget i går sprellet seg til topps på listen over Norges største fangst. Sjekk størrelsen.

(iBergen.no): Undervannsjeger Ørjan Dyrnes fra Frei så ikke hvor diger ruggen var før han hadde skutt den med harpun og fått dratt den opp på land.

- Jeg tenkte «Dette her var jo en jævla stor fisk», og skjønte at fangsten garantert var min største fangst. Muligens var det også Norges-rekord, forteller Dyrnes.

- Ikke uventet
Når iBergen.no ringer er han nettopp kommet ut fra dusjen etter å ha fridykket noen timer, på jakt etter de største fiskene. At han skulle komme hjem med tidenes største undervannsfangst for torsk var overraskende, men likevel ikke uventet.

- Vi visste at neset vi reiste ut til er besøkt av mange større fisker. Når vi dykker der, er det garantert storfangst, forteller harpunjegeren til iBergen.no. Trass i gjentatte spørsmål og sleipe forsøk på å lure ut svaret, nektet han å avsløre fiskeplassen.

Topper konkurranse
På nettsiden frivannsliv.no arrangeres en konkurranse om julens største torskefangst. Med onsdagens fangst på 19,4 kg og 104 centimeter leder ikke bare Dyrnes konkurransen, men gikk også til topps på listen over landets største fangst av torsk i undervannsjakt.

- Jeg gikk først ned på 10 meter dyp og rekogniserte. På tredje dykket fikk jeg øye på fisken og jaktinstinktet slo inn. Jeg skjøt et dårlig skudd med harpunen, som traff den i halsen. Det var like før den klarte å vri seg av da jeg dro den opp til overflaten. Flere ganger måtte jeg opp for å trekke luft og gå under igjen for å kjempe videre. Til slutt måtte jeg ta tak i gjellene dens og dra den opp, forteller rekordholderen ivrig.

Spares til neste år
Men den feite fisken havner ikke på spisestuebordet julaften.

- Nei, den er altfor stor til min familie. Da måtte vi i så fall hatt slektstreff, flirer han.

Istedet skal torsken bli til klippfisk og baccalao neste høst. Selv skal hobbyjegeren feire julen med ribbe.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere