*Nettavisen* Nyheter.

Skjulte skatter i Red Dead Redemption

Wilhelmskriket, den virkelige avslutningen og Buffalo-geværet.

27.05.10 07:25

HTML EMBED

Rockstar nye actionspill, westerneventyret «Red Dead Redemption» har fått massive kritikker over hele fjøla.

Anmeldelse: «Red Dead Redemption»

Her i Spillmagasinet ruller sjefanmelder Kristian Evensen fem øyne på terningen, og er imponert over sitt møte med «de kanskje beste figurene i noe spill noensinne».

Som de fleste spill av størrelse, og spesielt fra den aldri sovende gjengen i Rockstar, har «Red Dead Redemption» en god del innhold som ikke er synlig med en gang. Og enkelte ting må man ha litt forhåndskunnskap for å sette pris på.

Nettsiden Now Gamer har trålet «Red Dead Redemption» for hemmeligheter, og kommet opp med en liste med hva nettsiden mener er de ti beste hemmelighetene i spillet. Her er våre fem favoritter:

Wilhelmskriket

Det såkalt Wilhelmskriket er i brukt i nesten 200 filmer, og nå også i «Red Dead Redemption». Skriket er en lydbit og ble første gang brukt i filmen «Distant Drums» i 1951. Siden er skriket brukt i filmer som «Star Wars», «Ringenes Herre», «Indiana Jones», «Die Hard» - listen er lang. Ta en titt på filmsamlingen nedenfor, og hør godt etter neste gang du spillet «Red Dead Redemption».

HTML EMBED

HTML EMBED

Bureau Uniform

Om du noensinne klarer å fullføre spillet hundre prosent, altså hvert eneste oppdrag, sideoppdrag og samlet hver eneste gjenstand i spillet, belønnes du med en egen uniform: The Bureau Uniform. Når du trekker i denne har du full amnesty fra loven. Hodejegere og sheriffer vil med andre ord la deg være i fred uansett hva du har gjort.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

Juksekodegrafitti

Dette er kanskje ikke en nyhet for deg som allerede spiller «Red Dead Redemption», men dersom du kommer over tekst som ser litt merkelig ut, skrevet på underlige steder som innsiden av huler eller på undersiden av takutstikk, er sjansen stor for at dette er juksekoder som kan gi deg (kortvarige) fordeler i spillet. Men husk at dersom du bruker en juksekode vil du ikke lenger kunne lagre spillet eller få utmerkelser eller trofeer inntil neste gang du starter opp spillet igjen. Now Gamer anbefaler et par koder her. Her finner du en større juksekodeoversikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

Hemmelig avslutning

Jepp, du leste riktig. Avslutningen i «Red Dead Redemption» er ikke den virkelige avslutningen. Fullfør «Remember My Family»-sideoppdraget som du får fra en fyr i Blackwater. *Blunk, blunk*.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

Buffalo-geværet

Dette er spillets desidert mest kraftige våpen. Buffalogeværet tar bare en kule om gangen, men den kulen vil ta livet av mann, kvinne og bjørn om du så treffer dem i benet. For å skaffe deg rifla må du komme deg opp til nivå fem i «Master Hunter».

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.