RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søkkrike på Ullevaal

Sist oppdatert:
Ski- og Fotballklubben Lyn cashet stort inn på arvesølvet sitt.

I fjor solgte vestkantlaget seg ut av arenaen de eide mer enn 70 prosent av ved åpningen i 1925. Kjøper var Fotballforbundet.

NA24 - din næringslivsavis

36 millioner på bok
Det gir hyggelige tall i årsregnskapet, som viser et overskudd på 28,86 millioner og finansinntekter fra Ullevaal-salget i størrelsesorden 27,47 millioner. Til sammenligning fikk SFK Lyn et resultat på et par hundre tusen i 2006.

- Egenkapitalen er nå på omtrent 36 millioner, og en del av pengene går med på å bygge ut anleggene våre på Kringsjå. Vi har fått kunstgressbane på plass, og planlegger blant annet klubbhus, en mindre kunstgressbane og rulleskiløype, sier styreleder Tom Chr. Arnulf.

Verdt en milliard?
NA24 har tidligere skrevet at nasjonalarenaen antakeligvis er verdt mellom 770 millioner og en milliard. Men det inkluderer en gjeldspost på i overkant av en halv milliard.

Lyns toppsatsning innen fotball, FC Lyn Oslo, er leietaker på Ullevaal, og har kontrakt til 2010. Men så sent som i 2001 eide SFK Lyn 44,1 prosent av Ullevaal-aksjene. Men posten er blitt gradvis utvannet, og da klubben solgte seg helt ut i fjor sommer eide de bare rundt 13 prosent.

- Sånn som situasjonen var for noen år siden, må vi si at vi er godt fornøyd med salget, sier styreleder Arnulf til NA24.

Berget fra konkurs
For klubbens Ullevaal-aksjer forsvant ut for å dekke opp gammel moro etter en langtekkelig pengekrangel med Lyns tidligere investorer Aage Oxholm og Tom Bergesen. Duoen berget vestkantlaget fra konkurs tidlig på '90-tallet. Lyn fikk låne millioner fra Fotballforbundet for å berge seg fra sine rike onkler.

Mot slutten av 1998 ble toppfotballbiten av Lyn nok en gang reddet fra skifteretten. Av Smart Club-milliardær Atle Brynestad.

- Toppfotballen kostet oss mye. Men også utbyggingen av Ullevaal har gjort at vår eierandel av Ullevaal ble vannet ut - vi hadde ikke ressurser til å henge med der, kommenterer styreleder Tom Chr. Arnulf.

Satser på Kringsjå
Etter hvert blir antakeligvis Kringsjå-anlegget med nærhet Marka og Norges idrettshøgskole Lyns hovedsete.

- Vi vil ha et eget miljø der oppe, men avhenger av samarbeid med kommunen. De eier området.

- FC Lyn Oslo har sagt de også vil ha eget stadionanlegg. Er det aktuelt for SFK Lyn å bidra?

- Da må det uansett først materialisere seg et mer konkret prosjekt. Men en slik arena vil være for toppfotballen, og vi satser først og fremst på Kringsjå, sier Arnulf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere