RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skog binder mye CO2

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Skog kan binde CO2 tilsvarende to tredeler av det norske utslippet av klimagasser.

Oslo: Det var budskapet da Norges Skogeierforbund torsdag ga en granplante til sentrale politikere på Stortinget. Medlemmene av både næringskomiteen og miljøkomiteen fikk hver sin lille granplante.

Gjennom binding av CO2 og bruk av trevirke som materialer og energi, reduserer de norske skogene i dag nettoutslippet av CO2 med 35-40 millioner tonn i året.

- Det tilsvarer omtrent to tredeler av hele det norske utslippet av klimagasser, sier administrerende direktør Gudbrand Kvaal i Norges Skogeierforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Som biltrafikken
Kvaal tar til orde for å plante flere trær og bruke den ressursen som tømmeret er. Både trelast, bioenergi, papir og andre produkter fra skogen fortsetter å binde CO2.

- Hvis man bruker mulighetene som finnes i våre områder, så kan utslippet reduseres med ytterligere 10 millioner tonn. Det tilsvarer hele utslippet fra veitrafikken, sier Kvaal.

- Klimatoppmøtet i København i desember blir av avgjørende betydning for om skogen på globalt nivå skal kunne spille en viktig rolle i arbeidet med å begrense den globale oppvarmingen, sier direktøren i Norges Skogeierforbund. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere