*Nettavisen* Nyheter.

Skogbrann i Telemark

Skogbrann i Telemark. Foto: Tipser (Telemarksavisa)

Brannen stanser all togtrafikk.

01.06.14 19:21

Brannvesenet rykket søndag ettermidag ut til skogbrann nærheten av Holtsås i Sauherad. Politiet melder nå at brannen sprer seg ned mot jernbanelinjen, skriver Telemarksavisa.

SISTE: Et brannhelikopter var tilkalt for å bistå i arbeidet, men ved 19.00-tiden mener brannvesenet at det ikke lengre er behov for helikopter og har derfor avbestilt dette.

Skogbrannen i Sauherad er i ferd med å spre seg ned mot jernbanelinja på stedet. I den forbindelse har brannvesenet bedt Jernbaneverkset om å slå av strømmen på anlegget.

Dette får konsekvenser for togtrafikken på strekningen Kongsberg- Nordagutu.

- All togtrafikk på denne strekningen er nå stengt, sier pressevakt, Gina Scholz hos NSB til TA. To tog slapp igjennom før det ble stans i trafikken.

ALTERNATIV TRANSPORT

Scholz opplyser at det jobbes nå på spreng for å finne alternativ transport til de togreisende. Hun ber også folk følge med på NSB sine nettsider der det vil være en løpende oppdatering på hvordan søndagens utfordinger blir løst.

Midt-Telemark brannvesen meldte søndag ettermiddag at de rykket ut etter melding om skogbrann i nærheten av Holtsås i Sauherad Sauherad. Brannvesenet melder også at avdelingene fra Bø og Lunde bistår Sauherad med arbeidet.

Det var ved 16.20-tiden at brannvesenet varslet at de hadde fått melding om brann.

Det skal nå brenne opp mot Hågåkleiva.

IKKE BLUSSET OPP
Natt til lørdag oppsto det brann langs jernbanelinja ved Hjuksebø stasjon. Trolig var det gnist fra et godstog som var årsaken til den brannen.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt opplyser at det ikke skal være samme brann som har blusset opp igjen slik det først ble meldt om.

- Dette er ikke det samme området som brant i går, sier han.

INGEN HUS TRUET
Røyken fra stedet kan sees fra lang avstand. Politiet har også fått opplyst at det skal være vind i området hvor det nå brenner.

- Ingen hus eller bygninger skal foreløpig være truet, sier Aaltvedt.

Les flere saker fra Telemarksavisa!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.