RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogbrann kostet fire brannmenn livet i Spania

Madrid (NTB-AFP): Fire brannmenn omkom og to fikk alvorlige skader under forsøk på å slukke en av flere skogbranner nordøst i Spania tirsdag.

Brannmennene var i ferd med å slukke en skogbrann i et fjellområde nær Tarragona i Catalonia, da vinden plutselig endret retning.

- De var godt forberedt, godt kvalifiserte og erfarne brannmenn, men mistet livet da værforholdene endret seg, opplyser lederen for regjeringen i regionen, Jose Montillo. Tilstanden er alvorlig for de to skadde brannmennene.

Store mannskaper har de siste dagene forsøkt å slukke flere skogbranner nordøst i Spania, der gårdsbruk er evakuert og flammene til å nå har rasert rundt 800 hektar skog og lyng.

Fly er satt inn i slukkingen, og landsbyen Horta de Sant Joan var tirsdag kveld truet. Også flere andre steder i Spania, der gradestokken krøp over 40 grader tirsdag, kjemper brannmannskaper mot flammene i knusktørt terreng.

En større brann nordøst for Madrid, som førte til evakuering av rundt 2.000 mennesker, var tirsdag under kontroll. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere