Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder

Det brenner i skogen flere steder i Rogaland og Vest-Agder. I Sokndal sør i Rogaland ble to personer som var sperret inne av brann, hentet ut med helikopter.

23.04.19 18:29

Det opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge, som fikk melding om saken klokken 14.11 tirsdag. De to ble hentet ut av luftambulansen fra Stavanger.

– Det ble først opplyst at det var fire personer, men det er nå avklart at det er to. Begge er hentet ut uskadd, sier vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen til NTB.

Et helikopter fløy tirsdag ettermiddag over området for å se om det var flere personer der, men det var ingen indikasjoner på dette. Klokken 18.12 skriver politiet på Twitter at det fremdeles ikke er kontroll på brannen, og at det vurderes fortløpende om det er behov for evakuering av bebyggelse.

Det brøt også ut en skogbrann ved Åse i Kvinesdal i Vest-Agder. Et brannhelikopter stasjonert på Torp er sendt til stedet, i tillegg til mannskaper fra Hægebostad, Eiken og Farsund.

– Brannen i Kvinesdal truer bebyggelse i området, opplyser brannsjef Jon Inge Aasen til NRK.

Det brenner også på Utland i Lyngdal.

– Det blåser kraftig i området, så Agder 110 ber innstendig om at IKKE folk tenner opp bål i skog og utmark, opplyser brannvesenet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.