RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogbrannhelikopter settes i beredskap i Bergen

Bergen (NTB): Vestlandet opplever sin tørreste marsmåned på 110 år. Nå settes statens helikopter i beredskap for å stanse skogbranner.

I helgen slukket brannvesenet 32 branner i Hordaland og Sogn og Fjordane, melder Bergens Tidende. Blant annet brant det kraftig på Lyderhorn-fjellet vest i Bergen. Ifølge NRK har det vært 50 branner bare i Hordaland de siste dagene, en stor del av dem gress- og bråtebranner. Som følge av dette setter Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inn statens skogbrannhelikopter i Bergen.

- Vi har fulgt situasjonen på Vestlandet nøye og valgt å sette skogbrannhelikopteret i beredskap. Det har allerede vært i innsats på Karmøy, og kommer nå til å holde beredskapen og vurdere fra døgn til døgn fremover, sier Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør i DSB, til NRK.

Helikopteret, som vanligvis står i beredskap fra 15. april til 15. august, står i utgangspunktet klart til og med 28. mars. Ikke siden nedbørmålingene begynte i Bergen i 1903 har det blitt målt en så tørr mars måned. Det laveste tallet som er målt hittil var i 1984, med 44,3 millimeter. Så langt har det falt 18 millimeter nedbør denne måneden.

- Dette kan absolutt bli den tørreste måneden noensinne. Det har falt veldig mye mindre regn enn tidligere, og prognosene fremover tyder på at det ikke vil komme noe mer nedbør i mars, sier Tone Kristin Taule, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet. til Bergens Tidende.

Flere av brannene har kommet ut av kontroll etter bålbrenning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere