Skogeiere skal søke om å få etablere tømmerbørs

Kongsvinger (NTB): Norske skogeiere og personer med bakgrunn fra finans og industri skal søke Finanstilsynet om å få etablere en nordisk tømmerbørs som skal stå klar neste år.

Tømmermennenes navn på børsen blir Norexeco. Tidligere konsernsjef i Terra-Gruppen, Stein Ole Larsen, er ansatt som daglig leder. Med seg har han blant annet finansrådgiver Per Espen Watle og skogeier Jørgen J. Mathiesen, samt tidligere konsernøkonom Nils Terje Furunes i DNB, skogeier Jan-Petter Torgersrud og den nylig avgåtte konsernsjefen Leif Brodén i svenske Södra, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi skal sende inn søknad om etablering til Finanstilsynet. Målet er å komme i gang fra januar 2014, og vi har uformelle samtaler med store aktører. Vi er avhengig av å ha med aktører i hele verdikjeden, sier Larsen.

Initiativtakerne har skaffet lokaler i Kongsvinger og regner med å ha ti ansatte der. I tillegg er planen å ha representasjon i Oslo, Helsingfors og muligens i Stockholm.

Tømmerprisen blir i dag fastsatt gjennom forhandlinger, eksempelvis mellom skogeierforeningene og kjøperne, for opptil flere måneder av gangen.

- Vi ønsker at handelen i næringen skal skje på en mer optimal måte. En Tømmerbørs vil redusere risikoen aktørene tar i dag, sier Mathiesen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.