Gå til sidens hovedinnhold

Skogens konge på vannet

Dette synet skapte trafikkork i Rana.

En elg skapte et visst oppstyr for trafikanter langs fylkesvei 12 på Båsmoen lørdag ettermiddag. Elgen sto nemlig «langt til havs», på en grunne rundt 100 meter fra land ved Båsmosjyen.

Les hele saken i ranablad.no

Synet av elgen ute i havet førte til at mange skuelystne stoppet bilen midt på veien, for å se litt nærmere på elgen.

Johan-Petter Røssvoll fra ettersøksgruppa for vilt var også ute og tok elgen nærmere i øyensyn. Han uttalte til Rana Blad at dyret i utgangspunktet ikke lider noen fare, og trolig vil finne veien til tørt land om ikke lenge. Han oppfordret imidlertid folk til å bidra til at hendelsen kunne ende godt for elgen.

Kom seg i land
- Jeg har snakket med folk som kjørte forbi der i dag, uten å se noe elg. Jeg antar den har kommet seg i land på egen hånd, sier Jonar Hansen i viltnemndas ettersøksgruppe til Nettavisen søndag formiddag. Han opplyser at det ikke er uvanlig å se elg på svøm her.

- Den kommer nok til å ta seg til lands så snart trafikken roer seg ned. Men den blir veldig stresset nå av mange biler, sier Røssvoll, som tror at dyret kan ha kommet svømmende over fra Mjølan.

- Det pleier å trekke en del elg over her, så det er ikke umulig, sier Røssvoll, som gjennom kikkerten kan konstatere at elgen virker uskadd og frisk.

- Den skal klare seg greit ei stund til, for det er varmegrader i vannet. Men også elgen kan til slutt bli nedkjølt, sier Røssvoll, som sier at det inntil videre ikke er aktuelt å forsøke å hente elgen til lands.

- Å prøve å ta seg fram til elgen med båt kan skremme den veldig opp og forårsake farlige situasjoner, sier Røssvoll, som håper at dyret etter hvert løser den kinkige situasjonen den har havnet i, selv.

Les flere saker fra Rana Blad her

Kommentarer til denne saken