RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogsholm er lei søppelpost

Sist oppdatert:
Samferdselsminister Torild Skogsholm inviterte torsdag til debattmøte om uønsket e-post. Statsråden mener Norge må gå foran for å få slutt på søppelposten.

Skogsholm fikk god respons på møteinvitasjonen til IT-bransjen og forbrukerorganisasjoner.

Et stort antall fagfolk og andre interessterte deltok torsdag formiddag på et uformelt drøftelsesmøte om såkalt spam. Hensikten med møtet var å få noen forslag til hvordan det økende problemet kan stoppes.

Samferdselsministeren erkjente allerede i sin innledning at det ikke går an å lovregulere seg ut av spam-problemet. Det meste av den uønskede e-posten som daglig dumper ned i e-postboksen til flere tusen nordmenn kommer fra utlandet og er vanskelig å spore. Dermed nytter det lite å komme løpende med lovverk som forbyr slike utsendelser.

- Vi må kjempe på flere fronter. Gjennom lover, tekniske løsninger, informasjon og internasjonalt samarbeid, sa Skogsholm.

IT-bransjen erkjenner at søppelpost er i ferd med å bli et så stort problem at det truer e-post som kommunikasjonsmiddel. Anslag gjort av analytikere antyder at oppryddingen og fjerningen av uønsket e-post koster det internasjonale samfunnet over 140 milliarder kroner årlig.

- Det truer e-postens fremtid. Filterløsninger er viktige, men vi må ikke pålegge ISP-ene å drive sensur av e-post. Alle ISP-ene bør likevel tilby frivillige filterløsninger, sa generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Han etterlyser noe av det samme intiativet som ble tatt rundt årtusenskiftet, da bransjen, det offentlige og forbrukerne gikk sammen for å løse problemet.

Flere av deltakerne på møtet viste til at det er viktig å få ut informasjon til brukerne om hvordan de stopper søppelposten. Viktigheten av samarbeid på tvers av faggrenser og ikke minst internasjonalt trekkes også frem som viktig.

- Vi vil sette oss ned sammen med Post- og teletilsynet og oppsummere møtet og se hva vi kan gå videre med. Vi kommer garantert til å trekke flere av dere med i det videre arbeidet, sa Skogsholm i sin avslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere