*Nettavisen* Nyheter.

Skole evakuert etter våpentrussel - to pågrepet

Politiet inne på Porsgrunn videregående skole. Foto: TA

To personer er pågrepet i forbindelse med våpentruslene mot Porsgrunn videregående.

18.11.15 15:41

Politistasjonssjef Annie Sandersen bekrefter at det har kommet en trussel mot Porsgrunn videregående skole, skriver Telemarksavisa.

To personer er pågrepet i forbindelse med trusselen.

- Vi har pågrepet to personer, den ene av dem har har innrømmet å ha framsatt trusselen. Vi ønsker ikke å si om de to er pågrepet på samme sted eller om de har noen tilknytning til Porsgrunn videregående, sier Sandersen.

Politiet ønsker fortsatt ikke å kommentere innholdet i trusselen eller om det er funnet noe våpen. Både teknisk og taktisk etterforskning vil pågå utover ettermiddagen.

Elev?

De pågrepne blir avhørt i ettermiddag.

Politiet ønsker som nevnt ikke å si noe om hva slags trussel det dreier seg om, men sier at det ikke dreier seg om en bombetrussel. Politiet vil heller ikke bekrefte at trusselen har kommet via det sosial mediet Jodel.

Elevene ble i starten holdt tilbake i klasserommene, men ble etter hvert evakuert, bekrefter Sandersen.

Dette skjedde etter at politiet har avholdt et krisemøte med skolens ledelse. Politiet ønsket ikke da å si noe om hvor mange patruljer som befant seg på skolen.

- Vi har et tilstrekkelig antall ressurser etter det som er tilgjengelig, men vi vurderer situasjonen hele tiden, sier Sandersen.

Porsgrunn videregående skole rapporterer på sine hjemmesider at de ble gjort kjent med trusselen via politiet. Skolen valgte å avslutte skoledagen.

- Vi samarbeider med politiet. Vi velger nå å avslutte skoledagen gjennom en styrt evakuering, melder skoleledelsen.

Porsgrunn kommune melder at de har satt kriseledelsen i kommunen i aksjon etter at de mottok melding fra politiet.

Truet med pistol

TA har opplysninger om at trusselen skal ha kommet inn via et det sosiale mediet «Jodel»

Meldingen skal etter det TA erfarer handle om at en person skal gå rundt med en Glock-pistol på skolen.

«Nå har jeg planlagt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS. Glocken ligger klar i sekken, bare vent, Da skal de faen meg få det», lyder meldingen.

En tipser som TA har snakket med skal ha fått opplyst fra flere elever ved skolen at alle nå blir holdt inne i klasserommene. Ingen elever skal få lov til å komme ut av klasserommene sine. Lærere ved skolen skal ha informert elevene om at det skal dreie seg om en skytetrussel mot skolen.

Trusselen skal, etter det TA kjenner til, ha blitt lagt ut på det sosiale mediet tirsdag kveld.

Redde

TA har vært i kontakt med en rekke skoleelever og foreldre som har utrykt stor uro over situasjonen på Porsgrunn videregående. En far TA har snakket med utenfor skolen forteller om hans redde datter

- Det er en trussel mot skolen, så alle må inn i et klasserom, skriver datteren i tekstmeldingen til faren.

Faren forteller henne at han har kommet til skolen og at han tror det er falsk alarm. Han spør hvilket rom datteren befinner seg i.

Nei, ikke kom, politiet er her, svarer datteren.

Høgskole-elever holdes inne

Høgskolen i Telemark ligger rett ved siden av Porsgrunn videregående skole. Her blir studentene nå bedt om å holde seg innendørs.

Denne oppfordringen er nå lagt ut på Facebook:

«Beskjed til studenter og ansatte ved studiested Porsgrunn!

Det er en trusselsituasjon ved Porsgrunn videregående skole på Kjølnes. HiT har vært i kontakt med politiet som ber oss passe på at studenter og ansatte holder seg inne i bygningen inntil ny beskjed gis.»

Politiet skal ha gitt en tilsvarende beskjed til barnehagen og de andre skolene i områdene.

Denne meldingen har gått ut til rektor fra foreldre som har elever på Myrene skole:

- Det har kommet en trussel mot Porsgrunn videregående skole om bruk av skytevåpen. I den forbindelse har vi i samråd med politiet besluttet å holde elevene inne. Vi presiserer at det ikke har kommet en trussel mot Myrene skole, skriver rektor i en sms til foreldrene.

Flere trusler

Tidligere onsdag ble Greveskogen videregående skole i Tønsberg stengt etter at det ble framsatt en lignende trussel. Denne trusselen skal også ha kommet via det sosial mediet «Jodel».

Les flere saker fra Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag