RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole fikk skjenkeløyve

Meling skule i Bømlo fikk i går kommunens tillatelse til å skjenke alkohol i skolens lokaler.

Ungdomsskolen søkte kommunen om skjenkebevilling til sine selskapslokaler i gymsalen og grendakjøkkenet, og fikk tirsdag kveld ja fra formannskapet i Bømlo kommune. Det betyr at leietakere ved skolen kan søke rektor om skjenkebevilling i enkelte tilfeller. Dermed kan gjester i skolens gymsal svinge glassene under både bryllup og konserter.

- Veldig trist
- Jeg synes det er veldig trist. Skolene burde være et alkoholfritt område og ikke ha skjenking av alkohol på skoleområdet, sier Ap's representant i formannskapet, Hans Otto Robbestad til NRK Hordaland.

Skolen har siden åpningen i 1999 blitt et populært sted for bryllup, jubileum og lokale arrangement. Etter å ha blitt forespurt flere ganger om alkoholservering, så rektor ved skolen, Lothe Inger Alise, seg nødt til å søke kommunen om bevilling. Etter gårsdagens «ja» fra formannskapet kan leietakere av skolens lokale nå søke til rektor om tillatelse til å servere alkohol på de enkelte arrangementene.

Motvillig ja
En meget motvillig rådmann skrev i sakspapirene at de nå bør stanse opp og tenke seg om når det gjelder skjenking i skolebygg.

«Ut i fra en prinsipiell vurdering vil rådmannen få peke på at ved å åpne for skjenkeløyve ved Meling skule vil vi passere en ny grense når det gjelder skjenking av alkohol i skolebygg.» skriver rådmann i Bømlo kommune, Sverre Olav Svarstad, i formannskapets papirer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere