RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole la ut dette overvåkningsbildet

(TA.no)
Sist oppdatert:
Men disse bildene har ikke skolen lov til å publisere.

- Hvem er dette? spør Gjerpen barneskole på sin nettside hvor det er lagt ut overvåkingsbilder av innbruddstyvene.

Det var natt til 17. mai i går at barneskolen hadde et uønsket besøk av det skolen karakteriserer som ungdommer. Et vindu ble knust og en gitar skal ha blitt stjålet fra skolen.

- Alle bevegelser, og hele hendelsesforløpet er filma, og overleveres Politiet over helga, står det skrevet på skolens hjemmeside. I tillegg ønsker skolen tips med å identifisere innbruddstyvene, skriver TA.no.

Men disse bildene har ikke skolen lov til å publisere.

Ingen kommentar

Da TA ringte skolens rektor onsdag kveld, ønsket han ikke å kommentere saken.

- Det er ingen sak, sier rektor Dag Magne Andersen ved Gjerpen barneskole når TA stiller spørsmål ved at skolen legger ut overvåkingsbilder av innbruddstyvene.

- Må fjernes

Oppvekstsjefen i Skien kommune visste ikke om bildene som var lagt ut på nett, og forteller til TA at dette strider mot hva som er lovlig.

- Den type bilder har ikke skolen lov til å legge ut, sier oppvekstsjef Grete Gjelten i Skien kommune til TA.no onsdag kveld. Gjerpen barneskole må også merke skolens område med at det er overvåkingskameraer på stedet. Men hun vet ikke om det er skiltet med denne informasjonen på skolens område. Uansett er det ikke lov å publisere bilder.

- Det kan jeg ikke si, det må du ta med rektor, forteller Gjelten.

Skjerpe prosedyrer

Selv om Gjerpen barneskole har publisert overvåkingsbilder som ikke er lov, får dette likevel ikke noen konsekvenser.

- Det får ikke noen konsekvenser, poenget mitt er at bildene må fjernes, opplyser Gjelten og forteller at bildene ikke kan brukes som bevis mot innbruddstyvene.

- Vi må bare skjerpe våre prosedyrer. Jeg vil ikke uttale meg om det, det blir en sak mellom meg og rektor, avslutter Gjelten.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere