Det skapte en voldsom debatt da det ble kjent at Aspøy skole i Ålesund, som har barn fra 15 land, hadde søkt 17. maikommiteen om å få benytte flagg fra barnas hjemland på 17. mai-feiringen.

- Dette er flagg i papir med norsk flagg på én side, og et annet flagg på andre sida, for elevene som ønsket det, sa rektor Ann Elin Haadem.

Les også: Skole vil bruke utenlandske flagg på 17. mai

Søknaden utløste en voldsom debatt om bruk av flagg på nasjonaldagen, og flere reagerte svært krasst etter at saken ble kjent - særlig etter at en artikkel fra et høyrevridd nettsted spredde seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

Les også:

Nå melder Sunnmørsposten at 17. maikomiteen i Åleshund har gitt beskjed til Aspøy Skole om at de helst ser at det er det norske flagget som benyttes.

- Og skolen har sagt at de skal forholde seg til vår avgjørelse, så det regner jeg med skal bli helt uproblematisk, sier medlem av komiteen, Roger Lindin, til avisa.

Han legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig sak, spesielt siden de har ansett seg selv som en teknisk arrangør som må ta stilling til en prinsippiell problemstilling.

Ordfører Bjørn Tømmerdal mener diskusjonen i kjølvannet av søknaden har vært unyansert.

- Ikke minst takket være media som har sørget for at denne saken har kommet helt ut av proporsjoner, sier ordfører Bjørn Tømmerdal til SMP, som legger til at han håper elevene ikke nå skal tro at de har gjort noe galt.