RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolebøller sliter senere i livet

Foto: Shutterstock (Illustrasjon)
Bråkete elever kan få psykiske problemer i voksen alder.

(SIDE2): Kanadiske forskere har fulgt 3500 personer fra de var 13 år og fram til de var i 40-og 50-årsalderen. Resultatet viste at personene som oppførte seg dårlig på skolen, hadde større risiko får å rammes av psykiske problemer eller få det vanskelig sosialt i voksen alder, skriver BBCNews.

De som var såkalte skolebøller hadde hyppigere depresjon, opplevde skilsmisse eller fikk økonomiske problemer senere i livet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I begynnelsen av 1960-tallet ble lærere rundt omkring i Storbritannia spurt om de kunne rangere oppførselen til et utvalg av sine elever. En fjerdedel av elevene ble beskrevet av lærerne som at de hadde atferdsproblemer.

Deltakerne ble deretter intervjuet da de var i alderen 36 til 53 år om sin mentale helse.

Personene som ble beskrevet som trøblete av lærerne hadde større sannsynlighet for å ha ulike problemer i voksen alder. Dette inkluderte depresjon, angst, mislykkede kjærlighetsforhold, tenåringsgraviditet og økonomiske problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere