*Nettavisen* Nyheter.

Skoleelev (7) straffet for homosnakk

Den sju år gamle gutten fortalte at moren hans var lesbisk. Dermed rant det over for skoleledelsen.

2. klassingen Marcus McLaurin var på vei hjem fra Ernest Gallet barneskoleskole i Los Angeles 11. november da en klassekamerat spurte ham om moren og faren hans. Marcus svarte som sant var at han hadde to mødre, fordi den biologiske moren hans er homofil.

Klassekameraten skal deretter ha spurt om hva «homofil» er, hvoretter Marcus fortalte at en jente som er homofil, liker andre jenter.

En lærer overhørte samtalen mellom de to guttene. Han fortalte Marcus at «homofil» er et stygt ord, og sendte ham til rektors kontor. Neste uke måtte sju år gamle Marcus møte opp før skolestart for å skrive «Jeg skal aldri bruke order «homofil» på skolen igjen» gjentatte ganger.

Den amerikanske menneskerettighetsorganisasjonen ACLU har nå tatt saken for Marcus’ familie, skriver nyhetsbyrået AP. ACLU krever at saken fjernes fra Marcus’ mappe, og at skolen kommer med en unnskyldning overfor gutten og moren hans, Sharon Huff.

- Jeg ble urolig da en person på rektors kontor ringte meg og fortalte at sønnen min hadde sagt et så stygt ord at han ikke kunne gjenta det på telefonen. Men det var ingenting mot det sjokket jeg fikk da gutten min kom hjem og fortalte at læreren hans hadde sagt at familien hans er et stygt ord, sier Huff til AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag