Gå til sidens hovedinnhold

Skoleelev døde etter badeulykke

Eleven som ble funnet livløs under vann på skoletur til Trollsvann, døde tirsdag ettermiddag.

TROLLSVANN (TB.no): Store redningsmannskaper rykket tirsdag formiddag like før klokken 10.30 ut til Trollsvann i Andebu etter melding om drukning.

Like før klokken 12.00 ble en gutt hentet opp av vannet, men livet sto ikke til å redde.

- Eleven er bekreftet omkommet, opplyser lensmann i Re Lars Kristian Reiersen overfor tb.no like etter klokken 14 tirsdag.

Pårørende er varslet om dødsfallet.

- Kritisk
Eleven gikk i 10. klasse på Re ungdomsskole, og ble fraktet med ambulansehelikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo etter at ambulansepersonell på stedet hadde startet hjerte- og lungeredning.

- Flere ungdommer var ute og badet. En gutt fikk problemer og gikk under vann, sier Reiersen.

Tilstanden til gutten ble beskrevet som kritisk da han ankom Ullevål universitetssykehus. Han døde senere av skadene.

Badeulykke
Det var overflatereddere fra Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) som lokaliserte gutten.

- Vi rykket ut med overflatereddere, og samtidig ble to redningsdykkere fra Oslo brann- og redningsetat hentet av luftambulanse. De ble fløyet direkte til ulykkesstedet ved Trollvannstua i Andebu, og kom til stedet nær samtidig som VIB, skriver VIB på sine Facebook-sider.

Gutten ble lokalisert under vann med vannkikkert, hentet opp av redningsdykkerne.

- Han var ikke synlig fra overflaten, men ble observert av mannskaper fra brannvesenet med en vannkikkert fra en jolle. En dykker fra brannvesenet i Oslo hentet mannen opp fra vannet, opplyser Hedin Gibbon i Vestfold Interkommunale brannvesen.

Det ble satt i gang hjerte- og lungeredning på stedet, før gutten ble fraktet til Ullevål, sa operasjonsleder Anne Meyer ved Vestfold politidistrikt ved 12-tiden.

Informasjonsmøte

Rådmann Trond Wifstad i Re kommune bekrefter overfor tb.no at det er en elev fra Re ungdomsskole som ble hentet opp av vannet.

- Jeg har fått opplyst at en klasse var på tur til Trollsvann da det skjedde en ulykke, sier Wifstad.

Han opplyser at foreldrene er varslet og at det blir informasjonsmøte for elevene og foreldrene som ønsker det på skolen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen