Skoleelever varetektsfengslet i narkosak i Bergen

Bergen/Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen): To 18 år gamle avgangselever er i Bergen tingrett varetektsfengslet, siktet for å ha solgt narkotika til medelever ved videregående skoler i Bergen.

18.02.14 17:42

De to 18-åringene er varetektsfengslet fram til 28. februar med brev- og besøksforbud, opplyser de siktedes forsvarere til NTB.

Politiet aksjonerte mandag mot sju videregående skoler i vestlandsbyen. 27 elever ble pågrepet i den mest omfattende narkotikaaksjonen mot skoler i Bergen noensinne. Ytterligere fem avgangselever ble pågrepet sist helg, mens politiet planla flere pågripelser tirsdag.

Politiet opplyser å ha beslaglagt både kokain, MDMA (ecstasy), cannabis og LSD i aksjonen, skriver Bergens Tidende. De 27 som ble pågrepet mandag, er i hovedsak siktet for å ha skaffet seg narkotika til eget bruk, men samtlige er nå løslatt.

Politiadvokat Marita Mellingen i Hordaland politidistrikt sier til NRK at 26 av elevene har tatt imot et tilbud om å slippe påtale mot at de frivillig blir med på prosjektet «tidlig ute», som er et rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak for unge i Bergen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.