Gå til sidens hovedinnhold

Skoleforeldre stjeler parkeringsplassen til Henrik (6)

Mamma Heidi Waler må ofte bære sønnen inn til skolen.

Foreldre ved Fjellhamar skole sperrer ukentlig for handikap-parkeringen når de henter og leverer. Mamma Heidi Waler må derfor bære sønnen Henrik over veien og inn på skolen.

Fjellhamar skole har to parkeringsplasser for handikappede.

I lang tid har foreldre som har handikappede barn ved skolen opplevd at andre foreldre enten sperrer for, eller bruker handikapparkeringen når de leverer og henter barn.

Heidi Waler er oppgitt over situasjonen, skriver RB.no. Sønnen Henrik har såkalt L1-syndrom og er stort sett avhengig av rullestol.

Ofte må hun parkere langt unna og bære sønnen Henrik inn på skolen fordi hun ikke har mulighet til å parkere på de anviste plassene.

- Det skjer hver uke at noen enten sperrer for handikapparkering eller parkerer på plassene. Jeg har sagt fra flere ganger, men føler at andre foreldre bare bjeffer tilbake. Jeg reagerer på at vi som har barn med denne type bistandsbehov må oppleve å ikke bli respektert, sier Waler.

Strengere kontroll

Leder for trafikkomiteen i FAU ved Fjellhamar skole Eva Horne sier at foreldreutvalget har informert foreldrene om parkeringsproblemene.

- Vi opplever å bli møtt med en dårlig tone når vi informere om dette. Vi har derfor tatt kontakt med Lørenskog kommune der vi har bedt om hyppigere kontroller. Vi kjenner til at kommunen allerede har ilagt bøter på stedet, sier Horne.

Vil kontrollere oftere

Kommunalteknisk sjef i Lørenskog kommune Inger Solberg sier at kommunen kjenner til problematikken. Hun understreker at handikapplassene skal være tilgjengelige til en hver tid for dem som trenger dem

- Vi ser alvorlig på dette, og varsler nå hyppigere kontroller til neste år, sier Solberg.

Ifølge Solberg er parkering ved skoler høyt prioritert.

- Generelt sett har vi hatt flere kampanjer ved skoler og barnehager der vi informerer foreldrene om hvor viktig det er å forholde seg til angitte parkeringsområder. Vi har for eksempel sett at mange foreldre parkerer på fortauene for å levere eller hente ungene. Dette skaper farlige trafikksituasjoner, sier Solberg.

Horne mener også ny skilting ved Kloppa SFO, der handikapparkeringen er, kan være virkningsfull.

- Vi ønsker at det settes opp skilt med all stans forbudt. Ved parkering forbudt-skilting kan det se ut som foreldrene mener de kan stå på stedet for de «bare» leverer eller henter, og derfor ikke definerer stoppen som parkering, sier hun.

Nå håper Waler at det blir lettere å levere sønnen i tida framover.

- Når det nå er informert om våre parkeringsvansker gjennom både skolen, avisen og FAU, så håper jeg at andre foreldre nå forstår hvor viktig dette er for oss å ha disse plassene tilgjengelige, avslutter Waler.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene