Gå til sidens hovedinnhold

SkoleGårdprosjekt kan fortsette

Prosjektet SkoleGård på Abildsø gård har betydd mye for de 18 elevene som deltar. Nå har Utdanningsetaten bevilget 200.000 kroner til prosjektet, slik at de kan fortsette arbeidet til neste år.

Abildsø: Hver torsdag morgen dette skoleåret har Jannike Thune Larsen, Morgan Antonsen og Kristian Kjørlien startet skoledagen på Abildsø gård. De begynner dagen med frokost og smøring av nistemat, men har ikke tid til å sitte for lenge og kose seg ved frokostbordet, for dyra venter.

Vi er i gruppa gårdsdesign og det er vår jobb å stelle dyra. Vi må passe på at de har mat og vann og kose med dem, forklarer Jannike.

Og så skal vi rydde opp på stien, skyter Kristian inn.

Det er fire forskjellige dyr her. Geiter, høner, hest og en hund, forteller Morgan.

Kan vi gå til hønene nå? undrer Kristian.

Han er så spent på om de har verpet noen egg siden sist, men han må være tålmodig, for først er det geitene som skal få mat.

Lært å ri

Hesten Lukas er selskapssyk og vil være med. Jannike og Morgan har blitt veldig glade i de fire hestene på gården, og synes det aller morsomste er å få lov til å ri.

Det er kjempebra her! Vi har lært masse, blant annet hvordan man rir ordentlig, forteller de.

Kristian har også forsøkt seg som rytter. I begynnelsen syntes han det så litt skummelt ut, men da han først kom seg på hesteryggen ville han ikke ned igjen.

Det morsomste her er å ri og bake, forteller han og får anerkjennende nikk fra Jannike.

Hun er også glad i å bake, men aller morsomst er likevel hinderløypa når hun sitter på hesteryggen, og så er det alle de andre aktivitetene da.

Vi har bakt mye, vi former ting og lager bilder. I dag har vi laget trolldeigbilder, forteller Tone Welhaven Føyen, som er en av gruppelederne.

SkoleGård er et samarbeidsprosjekt mellom Abildsø gård og seks skoler fra bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand. Elever fra 5. til 10. klasse har skoledagen sin på gården en gang i uka. De er delt i grupper og jobber med alt fra jordbruk og dyrehold til håndverk og butikkdrift.

19. juni skriver Stiftelsen Abildsø gård under en avtale med Utdanningsetaten, som sikrer drift av prosjektet SkoleGård også til høsten. Avtalen innebærer at prosjektet bevilges 200.000 kroner.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren