RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolekompisene satte fyr på Michael (15)

Foto: Scanpix (AP)
Guttene hevnet seg etter et sykkeltyveri.

Det startet med en krangel om 200 kroner og en sykkel, og endte i at en 15 år gammel gutt ble påtent av tre skolekamerater

De tre guttene (15, 15 og 16 år) er nå siktet for drapsforsøk og risikerer opp til 30 år i fengsel dersom de dømmes. Ifølge legene som behandler den brannskadde gutten, må han leve med skadene resten av livet, melder CNN.

Sykkeltyveri
Michael Brewer fra Fort Lauderdale i Florida, USA, skal ha skyldt en av de siktede rundt 200 kroner for et pc-spill, uten å ha betalt. En av de siktede guttene skal derfor ha stjålet sykkelen til faren til Brewer.

Michael anmeldte sykkeltyveriet til politiet, og gutten som hadde tatt den ble samme søndag pågrepet og plassert i et ungdomsanstalt. Der ble han værende til mandag morgen, da foreldrene hentet han.

Alkohol
Ingen av guttene i saken gikk på skolen mandagen. På ettermiddagen ventet Michael Brewer på noen venner ved et leilighetskompleks, da de tre mistenkte ankom stedet sammen med to andre.

- Han er en tyster, han er en tyster. Tøm det på han, skal den ene av guttene ha ropt, og deretter tømte en av de andre en flaske teknisk sprit over Brewer og en lighter ble tent.

En nabo som hørte skrikene fikk slukket flammene med en brannslukker, før Michael selv dro av seg skjorta og hoppet ut i et basseng i bakgården. Det reddet trolig livet hans.

- Gutten rapporterte at noen hadde stjålet farens sykkel. Det er det dette dreier seg om. Det er hevn. De oppsøkte han med vilje og helte alkohol over han og satte fyr på han. Det er ingen måte og forstå dette på, det er ingen logikk her, sier sheriff i Broward County, Al Lamberti.

Venner
Like etter arresterte politiet til sammen fem ungdommer, men slapp to av dem løs etter kort tid ettersom de ifølge politiet ikke hadde gjort annet enn å være vitne til saken. En av dem var lillebroren til Denver Jarvis (15), en av de tre siktede, 13 år gamle Jeremy. Denne uken sto 13-åringen offentlig fram og leste opp et brev, der han ba om unnskyldning på brorens vegne.

Familiene kjenner hverandre, og moren til Michael Brewer sier hun ble knust da hun hørte det var venner av sønnen som hadde gjort det.

- Men vi fokuserer ikke på det. Vi tenker kun på Michael og på at hans skal bli bra. Vi trenger ikke negativitet oppi dette, så vi unngår å se saken på TV også, sier Valerie Brewer.

Det skal ha vært Jarvis som helte alkoholen over Brewer, mens Jesus Mendez (16) tente lighteren. Han skal i avhør ha innrømmet at det var han som satte fyr på Michael.

De tre siktede nektet skyld da de sist uke måtte møte i retten.

Store skader
Michael Brewer fikk andre- og tredjegrads forbrenninger over 65 prosent av kroppen, og har flere operasjoner foran seg. Så dagligdagse ting som å snakke og gå på do er svært smertefullt. Flere ganger i uken må han dusje i halvannen time, mens sykepleierne fjerner død hud.

- Vi kaller dette torturtimen, det er fryktelig for han. De gir han smertestillende for å klare det, forteller Valerie.

Politiet har kun avhørt Brewer en gang i saken, ettersom skadene har vært såpass store at det til å begynne med var fare for at han ikke ville overleve.

- Jeg er stolt av han, veldig stolt, jeg tror ikke jeg hadde klart det han gjør nå, sier moren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere