RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolen bruker nærmere 1,8 millioner kroner på å sende de ansatte til Spania

Nye Bodø videregående skole åpner snart.
Nye Bodø videregående skole åpner snart. Foto: Tom Melby
Hver ansatt betaler 2.000 kroner i egenandel, mens skolen betaler rundt 1,76 millioner kroner for turen.

(Avisa Nordland): Søndag reiser 220 av de vel 340 ansatte ved Bodø videregående skole på studietur til Barcelona. Temaet på turen er relasjonskompetanse, med blant annet konflikthåndtering og kommunikasjonsregler på det faglige programmet.

- Vi er på fjerde året med omorganisering, flytting, nedpakking, utpakking og midlertidige løsninger. Hele staben har ytt langt ut over det man kan forvente. Nå setter vi av tid til å bygge lag igjen, forteller rektor ved Bodø videregående skole, Anne Berit Vikhals, i en pressemelding.

Ivaretatt

De ansatte reiser altså på søndag, og vil være tilbake på onsdag. Og i mellomtiden er alle elevene ivaretatt.

- Det er flere lærere som er igjen, og det er laget opplegg for dem lokalt, sier Vikhals til an.no, og legger til:

- Alle arbeidsplasser har behov for å fokusere på sine tilsatte. Men særlig etter en sånn innsats som våre ansatte har lagt ned de siste årene – så både trenger vi dette – og de fortjener det virkelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

- Vi gleder oss stort til å prioritere teambygging noen dager, etter fire år med byggearbeider som har krevd mye ekstra av staben. F.v. Rektor Anne Berit Vikhals, Inga-Lill Johnsen, Skolenes landsforbund, og Marit Lind, Utdanningsforbundet.

Prislapp

Studieturen koster rundt 10.000 kroner per ansatt som reiser, altså 2.2 millioner kroner totalt. Hver ansatt betaler 2.000 kroner i egenandel, mens skolen betaler rundt 1,76 millioner kroner for turen.

- Dette finansieres gjennom midler vi har satt av over tid, blant annet velferdsmidler. Vi er ikke en bedrift med 20 ansatte, så det blir selvsagt et stort beløp når så mange skal reise, sier Vikhals til an.no.

Elever

I pressemeldingen påpeker rektoren at det selvsagt er elevene som er fokuset, og at å bygge arbeidsmiljø for de ansatte også handler om å skape best mulig rammer for elevene.

- Undersøkelser viser at elevene i stor grad trives, og at byggeprosessen langt på vei har gått greit. Men det betyr også at lærere, driftspersonell, renholdere, kantineansatte, PPT-tilsatte, rådgivere, merkantilt personale, miljøarbeidere, ledere og administrasjon – alle har tatt sine ekstra tak for å legge til rette for elevene. De har snudd seg raskt når uforutsette ting har oppstått – for at undervisningen skulle gå mest mulig normalt, sier hun i pressemeldingen.

Les flere nyheter på Avisa Nordland sine nettsider her! 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere