RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolesekk stengte flyplass

Foto: Ness, Jan Kåre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bombeeksperter rykket inn og flyplassen ble stengt. Alt på grunn av en skolesekk.

Ved 14.30-tiden lørdag ble Haugesund lufthavn igjen åpnet for trafikk. Det skjedde etter et drama som hadde vart i nærmere et halvt døgn. Bombeeksperter har konkludert med at gjenstanden som forårsaket det hele var helt ufarlig.

– Gjenstanden var en ryggsekk som viste seg å inneholde tegnesaker og andre helt harmløse ting, opplyser operasjonsleder Torger Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds avis .

Flyplassen på Karmøy utenfor Haugesund ble stengt etter at en mistenkelig pakke ble funnet på handikaptoalettet i avgangshallen fredag kveld. Lørdag formiddag ankom bombeeksperter fra Oslo som nå undersøker gjenstanden.

Utløste alarmen
Det var måten gjenstanden ble funnet på som gjorde at Avinor-ansatte ved flyplassen slo alarm.

– Handikaptoalettet er utstyrt med en snor som gir mulighet for å tilkalle hjelp. Denne ble utløst sent i går kveld. Da ansatte kom til var det ingen på toalettet, men sekken sto igjen. Tanken som da slår dem er at de hadde blitt tilkalt for å finne ryggsekken, og nærmest blitt lokket i en felle, fortalte operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til avisen

Fredag kveld ble flyplassen stengt, og bombeeksperter fra Oslo ble tilkalt. De ankom flyplassen lørdag formiddag og brukte flere timer på å avdekke det lite eksplosive innholdet.

Ikke med vilje
Tre fly skulle ta av fra Haugesund lufthavn lørdag: Et Norwegian-fly til Oslo 08.30, et SAS-fly til Las Palmas 09.45 og et Ryanair-fly til Bremen 10.50. Flere hundre passasjerer vil nå kunne sette seg på flyet og ta av fra flyplassen.

Politiet sier de er helt sikre på at personen som eier sekken ikke ønsket å utløse bombealarmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere