Gå til sidens hovedinnhold

Skolestart betyr sydenkupp

Charterselskapene melder om rekordlave priser.

Ferien er definitivt over for de fleste barnefamiliene i Norge. Det gjør at ukene fram mot høstferien i slutten av september er blant de gunstigste for dem som ønsker seg billige sydenturer.

- Det har vært svært lave priser i en uke allerede og det fortsetter ut august. Slik er det hvert år når ferien er over. Rekordbillig med andre ord, sier Gunnar Grosvold hos Ving.

- Den billigste ferien
Ifølge direktøren er det svært billige turer til Mallorca, Kreta og Tyrkia de neste ukene. På selskapets restplasser fant han priser for fly og hotell en uke for rundt 1100 kroner.

- Her kan selv ikke lavprisflyselskapenes priser konkurrere med charterselskapene. For å finne billig hotellrom på nett, selv for en uke, er umulig. Det er høysesong i resten av Europa, så nå fremover finnes det ikke billigere måte å reise på enn charter, sier Grosvold til Nettavisen.

Finn de beste prisene på rutefly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Aleksander Rosinski, direktør i FINN reise, understreker at «kun fly» kan være et prisgunstig alternativ til rutefly og en ferdigpakket tur. Dette gjelder for dem som liker å fikse ferien selv og håndplukke hotellet de skal bo på. Mange leier også bil og fikser overnatting på sparket.

Flere av charterselskapene kan her lokke med flypriser helt ned i 500 kroner.

- Rett etter skolestart er det alltid en periode med lave priser. Dårlig vær her hjemme har skapt mange klimaflyktninger og vi har hatt stor pågang, melder informasjonssjef Helen Begby hos Apollo. - Siden mange er avhengig av å følge skoleferien, vil det i ukene fremover være kupp å gjøre, konkluderer hun.

Apollo lover sommervarme i en uke, med uspesifisert bosted i Tunisa, for under 1000 kroner.

Etterslep
Også Star Tour melder om rekordlave priser på sydenturer.

- Det gjelder stort sett de fleste destinasjonene, men de aller beste prisene finner du på reiser til Kypros og Tyrkia, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett.

- Prisene pleier jo å synke på denne tiden av året, men i år merker vi også et etterslep etter finanskrisen som gjør at reisearrangørene brenner inne med mange reiser.

Once in a lifetime
Ifølge Larsen-Vonstett var Star Tour tidlig ute og reduserte antallet reiser, noe konkurrentene ikke har gjort i like stor grad. Det gjør at det er langt flere reiser på markedet enn det er kjøpere.

- Nå har man virkelig en «once in a lifetime» sjanse til å sikre seg en sydentur du vanligvis må betale fem-seks ganger mer for i høysesongen. Det spesielle i år er også at det er flere spesifiserte reiser enn tidligere, slik at du vet hvor du kommer, poengterer Larsen-Vonstett.

Neste år mener hun markedet kommer til å ha stabilisert seg igjen, så disse prisene blir det trolig lenge til vi får se igjen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene