Gå til sidens hovedinnhold

Skolestart fører til mindre leting

Vil fortsette med to søk i uken

Letingen etter den savnede 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne har pågått for fullt hele helgen, og som vanlig møtte over 100 frivillige opp ved Østensjø skole for å bidra.

Her hadde Bengt Eriksen og de andre som koordinerer mannskapene, et møte for å bli enige om hvordan letingen blir framover. Skolestart etter sommerferien kan bli en stor utfordring. Mange av de frivillige er skoleelever.

Nå begynner skolen
- Innsatsen og oppmøtet har vært langt over hva vi kunne håpe på. Nå begynner skolen og fritidsaktiviteter etter sommeren, med tiltagende forpliktelser for mange. Derfor ønsker vi å organisere to ukentlige søk etter samme mønster som før. I tillegg vil vi aksjonere på råd og anbefalinger vi får fra publikum, sier letekoordinator og familievenn Bengt Eriksen til Aftenposten.

De frivillige blir oppfordret til å møte opp på Østensjø skole onsdag klokken 17 og søndag klokken 12.

Der vil leteområdene bli fordelt og letegrupper satt sammen av dem som møter frem.

Dobbeltsjekkes av hunder
Letemannskapene har saumfart området rundt Sigrids bolig, men så langt er det få spor i saken.

I dag har også hunder fra Norges Redningshunder vært med for å dobbeltsjekke et felt som er av spesiell interesse for mannskapene.

- Vi har sendt et mannskap med seks hunder og hundeførere til området rundt Nordre Skøyen Hovedgård. Det området er sjekket med manngard, men det er mulig at hundene kan finne noe som mennesker overser. Stedet tilfredsstiller alle kriteriene vi har satt for søk, sier familiens talsmann Gjermund Eide til Nettavisen.

Grunnen til at man nå sender hundene akkurat hit, er at det går en bilvei inn til stedet, som ligger cirka en kilometer unna der Sigrid bor,

Etter at jentas familie lørdag utlovet en dusør på én million kroner, har politet mottatt en økning i antall tips.

- Vi har fått inn tips jevnt og trutt, men vi opplevde en liten økning etter at nyheten om dusør sprakk. Hittil har vi vel fått rundt ti nye tips, sier vaktleder ved krimvakta i Oslo, Morten Wiik til Nettavisen.

En tekstmelding sendt litt etter midnatt 5. august er fortsatt det siste livstegnet fra Sigrid.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid