RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolevoldssak i gang i Värmland tingrett

Sist oppdatert:
Karlstad (NTB): Onsdag startet rettssaken i Karlstad mot ni skoleungdommer og en ansatt som er tiltalt for vold og trusler mot medelever på den eksklusive privatskolen Lundsberg.

En 14 år gammel gutt fikk alvorlige brannskader på ryggen etter å ha blitt brent med et strykejern i et initieringsritual blant elevene. En annen elev fikk lettere brannskader, mens andre ble truet med å bli brent.

Saken endte med at rektoren på den prestisjetunge internatskolen ble tvunget til å gå av, og onsdag startet den første av tre rettssaker i kjølvannet av hendelsen. Ni elever og en husfar sitter på tiltalebenken i Karlstad tingrett. To av elevene er tiltalt for trusler og legemsbeskadigelse, mens de øvrige elevene er tiltalt for trusler. Den 47 år gamle husfaren er tiltalt for medvirkning til trusler, skriver Expressen.

Samtlige av dem avisen har fått kontakt med, nekter skyld.

De involverte elevene ble utvist etter hendelsen, men er nå tilbake på skolen. Det synes en av bistandsadvokatene er underlig.

- Jeg synes det var naturlig at de ble utvist da det skjedde, men ble forbauset da de kom tilbake, sier advokat Staffan Brandt, som representerer den nå 15 år gamle gutten som ble hardest skadd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere