RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skor seg på spille-avhengige

En spilleautomat på Sartor senter har i flere år betalt husleien til Pårørendeforeningen innen psykisk helse.

Gruppen med spilleavhengige vokser stadig og fokuset på hvor inntektene fra automatene havner, er også et hett tema. På Sotra har diskusjonen toppet seg de siste dagene, etter at det kom frem at noe av inntektene de siste sju årene har havnet i kassen til Pårørendeforeningen for psykisk helse.

- Det er vemmelig at en pårørendegruppe for psykisk helse får inntekter fra automater. Slike grupper burde holdt seg for gode til slikt, seier leder for støtteorganisasjonen for pårørende til spilleavhengige, Lill-Tove Bergmo til Vestnytt.

- Kommer til å fortsette
Leder for Pårørendegruppen innen psykisk helse Sotra og Øygarden, Vigdis Landro, ser dilemmaet, men foreningen kommer likevel til å fortsette avtalen med automatselskapet.

- Vi har hatt dette spørsmålet oppe i styret hvert år. Vi hadde et styremøte igjen i går, men fremdeles er styret delt i synet på inntektene fra spilleautomatene. Så vi kommer til å fullføre avtalen som går ut ved årsskiftet, sier Landro til iBergen.no.

- Hvorfor er dere delt i synet?
- Problemet er at vi er helt avhengig av disse inntektene for å kunne drive foreningen. Vi har i dag 60 medlemmer og driver et viktig arbeid på frivillig basis. Dessuten så er medlemmene hos oss pårørende til alvorlig syke mennesker som har en livslange sykdommer.

- Men kan ikke spilleavhengige også få psykiske lidelser?
- Jo, men vi har ikke medlemmer hos oss som har hatt befatning med dette så vidt jeg kjenner til.

Mener regjeringen bør ta ansvar
Landro mener det bør være regjeringen sitt ansvar å skaffe inntekter til frivillige foreninger som driver et viktig arbeid.

- Er du selv for eller mot spilleautomatene?
- Jeg mener de burde fjernet alle spilleautomatene og hadde selvsagt sett at vi fikk inntektene våre fra andre plasser. Men som sagt så er vi helt avhengig av inntektene og våger ikke si opp avtalen før andre inntekter er på plass. Styre og stell i Oslo burde helt klart gjort noe her, sier Landro som påpeker at foreningen ikke får store inntekter fra automatene sammenlignet med andre.

Inntektene utgjør 75.000 kroner i året.

Landro forteller at inntektene går til husleien for lokalet på Sartor senter. Å flytte ser de ikke på som en mulighet før det dukker opp noe som er gratis.

- Kommer noen med et gratis lokale til oss, så trenger vi ikke automatinntektene...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere