RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skottland lurer skituristene

Sist oppdatert:
En reklamesnutt fra det skotske turistkontoret stemmer dårlig med virkeligheten.

(SIDE2): Det er gjerne kaldt i Skottland, men noen kjent vinterdestinasjon har området aldri vært. I den forbindelse fant turistkontoret, The Scottish Tourist Board, frem en reklamefilm som skulle få fart på sakene.

Problemet er at innholdet ikke stemmer helt med de faktiske forholdene helt nord på De britiske øyene.

Gammel snø
Reklamefilmen, som er vist på britiske kinoer og på nett, viser seg å være misvisende med sine gamle scener av snødekte fjellsider.

Det som er av skimiljø i Skottland ble ganske forskrekket da de så videoen som skulle promotere vinterforholdene. Snøforholdene som ble vist stemmer dårlig med de siste års nedbørsmengder. Snømengdene har i all hovedsak regnet bort før noen har fått sjansen til å stå på ski.

Reklamefilmen inkluderer et helt år av sportsaktiviteter, men det er nedkjøringer i pudder og isklatring som ikke helt stemmer med virkeligheten.

Bruker terrengsykler
Skisenteret Nevis Range ved fjellet Ben Nevis tilbyr sine gjester terrengsykler året rundt. Snø av en viss mengde har det ikke vært oppdrive på over sju år.

- For å bestille en skiferie til Skottland må du være veldig heldig med datoene. Du kan bestille en to uker lang ferie og ikke få en dag med skikjøring, sier Virginia Millen ved skisenteret til The Independent.

Les mer om ferie og reise her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere