Gå til sidens hovedinnhold

Skøyen-saken: - Meget fornøyd

- Min klient er meget fornøyd med at det nå blir satt en sluttstrek i denne saken, sier forsvarer Knut Lindboe etter at påtalemyndigheten ikke anker tingrettens kjennelse i Skøyen-saken.

En 45 år gammel mann ble 11. januar frifunnet for drapet på IT-gründer Vegard Bjerck. Mandag ble det klart at påtalemyndigheten ikke anker frifinnelsen.

Påtalemyndigheten mente at mannen skulle ha drept Bjerck, fordi Bjerck skal ha oppdaget at han ripet opp lakken på en bil i parkeringshuset til borettslaget der de begge bodde.

Les: – Drept fordi naboen ripet opp bil i garasje

Mannen har hele tiden hevdet sin uskyld, og sagt at han hadde alibi for drapstidspunktet. Det ble han trodd på i Oslo tingrett.

Les: 45-åring frifunnet for Skøyen-drapet og

- Min klient er veldig fornøyd med at det endelig er satt en sluttstrek i denne saken. Vi er ikke overrasket. Oslo tingrett redegjorde i detalj i dommen hvorfor man ikke med noen stor grad av sannsynlighet kan knytte den beslaglagte kniven til avdøde, sier forsvarer Knut Lindboe til Nettavisen.

Les: - Jeg er uskyldig og - Jeg har ikke drept ham

Han poengterer at dommeren tvert imot konstaterte at hans klient hadde alibi for drapstidspunktet, og at det er mest sannsynlig at han ikke utførte drapet på Vegard Bjerck.

- Denne saken, som nå har pågått i 2,5 år, har vært en stor belastning for min klient. Han har blitt pågrepet og varetektsfengslet to ganger. Begge gangene ble han pågrepet mens han leverte barna i skole og barnehage. Han har vært jobbsøkende i denne perioden og har mistet jobber han har vært kvalifisert på grunn av siktelsen. Ingen vil ansette en person som skal møte i retten tiltalt for drap, sier Lindboe.

Siden tingretten mente det ikke var funnet noe drapsvåpen, at 45-åringen ikke var erstatningspliktig og at han hadde alibi for drapstidspunktet hadde Lindboe forventet at det ikke ville bli noen anke.

Nå vil 45-åringen kreve erstatning for å ha sittet i varetekt og vært tiltalt som drapsmann.

- Det vil bli fremmet erstatning for urettmessig straffeforfølgelse, men vi har ikke begynne å jobbe med den. Han skal ha erstatning for inntektstap, for å ha sittet i fengsel, og for tort og svie, sier Lindboe. Hvor mye det vil bli krevd i erstatning, kan ikke Lindboe si i dag.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem