RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrape til Notar

Sist oppdatert:
Kredittilsynet gir skape til to av Notars avdelinger i Bergen. Notar er dypt uenig og vurderer anke. Les mer om saken her
I en pressemelding fra Kredittilsynet meldes det om at tilsynet tilbakekaller to foretaksbevillinger for eiendomsmegling

Det er bevillingene til Notar Eiendom Bergen AS og Notar Nybygg Bergen AS som blir tilbakekalt. Grunnlaget for dette er at foretakene grovt og vedvarende har tilsidesatt sine plikter etter eiendomsmeglingsloven.

- Kredittilsynet har under inspeksjon i foretakene avdekket at det har foregått formidling av boliger under oppføring i tilknytning til ulike utbyggingsprosjekter i Bergensområdet på en måte som anses i strid med god meglerskikk, melder Kredittilsynet.

Kredittilsynets undersøkelser har avdekket flere tilfeller av egenhandel, oppgjørspraksis som har utsatt klienter for økonomisk risiko, og avtaler mellom meglerforetak og klienter i strid med god meglerskikk.

Det er også avdekket mangelfull føring av meglingsjournal, herunder at meglerforetakene har hatt manglende oversikt over hvilke boliger som til enhver tid faktisk har vært solgt og hvem som har vært faktisk kjøper.

- Av hensyn til foretakenes kunder er foretakene under visse vilkår gitt adgang til å avslutte pågående oppdrag. Foretakene har ikke anledning til å påta seg nye oppdrag, påpeker tilsynet i en pressemelding.

De to Notar-selskapene som er berørt hadde i 2004 en omsetning på over 50 millioner kroner og et solid resultat.

- Vi er høyst uenig

Eivind Rodem, informasjonsjonsansvarlig i Notar, sier til iMarkedet.no at de er høyst uenig i vedtaket, som de bare grovt kjenner til.

- Først og fremst vil jeg si det at Notar Eiendom har over 70 kontorer. Dette gjelder to selskap i Bergen. Vi er høyst uenig i vedtaket, som baserer seg på ting som er langt tilbake i tid. Vi er grovt kjent med vedtaket som er gjort og vil granske dette i kveld og vil vurdere å påklage dette, soer Rodem til iMarkedet.no.

Han vil ikke kommentere saken utover det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere