RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skreddersyr treningsprogram

Sist oppdatert:
Landslagslege Thor Einar Andersen samarbeider med klubbene om å skreddersy skadeforbyggende treningsprogram til landslagsspillerne.

- Vi ønsker å bidra til at de som er landslagsaktuelle er så lite utsatt for skade som mulig. Da vet vi at det er viktig at spillerne er godt trent rent fysisk og at de driver regelmessig skadeforebyggende trening, sier landslagslege Thor Einar Andersen til fotball.no.

Eget program

Det handler kort sagt om at spillere som er friske til å gjennomføre treninger og kamper får lettere fremgang på fotballbanen. Derfor vil landslagsfysioterapeut Roar Robinson og Thor Einar Andersen - i samarbeid med spillerne og klubbene - lage et skreddersydd program til hver enkelt spiller som det skal jobbes med mellom landslagstiltakene.

Omfattende testing

Det skal gjennomføres en grundig opptegnelse av skadehistorikken på hver enkelt spiller, og det skal tas individuelle tester eller innhentes testresultater fra det medisinske støtteapparatet i klubbene.

- De fleste skader på fotballspillere oppstår i beina fra hoftene og nedover, og noen har også ryggplager. Vi prøver å finne ut om enkelte muskelgrupper er svakere enn andre, for det kan gjøre spillerne mer utsatt for akutte skader og belastningsskader. Styrking av disse muskelgruppene vil gjøre spillerne mindre skadeutsatte, sier Andersen.

Kan bli avgjørende

Andersen karakteriser omfanget av den medisinske oppfølgingen som nybrottsarbeid i Norge, selv om han mener klubbene i Tippeligaen har blitt flinke på oppfølgingen av spillerne sine de siste årene. Blant annet Tyskland jobbet grundig og systematisk med skadeforebyggende arbeid i forkant av VM på hjemmebane i 2006, og Andersen mener gevinsten for det norsk landslaget kan bli stor med tanke på den kommende VM-kvalifiseringen.

Les mer på fotball.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere