RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skredkartet snart klart

Foto: TV 2 (TV 2 Nyhetene)
Bergen kommune har fått utarbeidet et kart som skal hindre rasulykker i fremtiden.

Kartet, som er et faresonekart, er utarbeidet for å hindre at det skal skje nye og alvorlige rasulykker som vi i høst opplevde på Hatlestad og i Åsane.

- Vi hadde kartet inne som en del av kommuneplanen tidligere også, men arbeidet har nok gått litt raskere etter de tragiske rasulykkene vi hadde i fjor, sier fagkoordinator ved plan og miljøavdelingen, Eivind Lund til iBergen.no.

Faresonekartet tar ikke bare for seg skredfare. Det vil også foreligge data på flomfare, vind og ekstremvær, der alt skal inn i en ROS-analyse (Risiko og Sårbarhet).

Brukes i saksbehandling
Planen er at det nye kartet skal kunne brukes av hver enkelt saksbehandler i byggesaker.

- Et greitt verktøy fort å finne ut om det foreligger fare og om vi må pålegge utbygger spesielle undersøkelser, sier Lund som legger til at kartet foreløpig bare er en grovanalyse.

- Geologer fra NGU har bare undersøkt et testområde. Denne rapporten og resultatet her skal behandles politisk og administrativt før det blir gjort noe videre. Men jeg regner med at dette går igjennom. Planen er at det skal laget et kart for alle bebodde og utbyggingsområder i hele Bergen kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere