*Nettavisen* Nyheter.

Skrekk-kabinettet

Hvis Jens Stolbenberg får danne regjering, kan vi vente oss mye moro. Spesielt ser vi frem til budsjettdiskusjonene mellom statsministeren og hans fremste minister, finansminister Øystein Djupedal.

Det rødgrønne regjeringsalternativet seiler i medvind. De er enige om å være enige, men den heldige treenigheten blir mindre snakkesalige når de skal beskrive hva de er enige om.

Nå har Dagsavisen, som tidligere var organ for Arbeiderpartiet, satt opp sitt forslag til regjeringsliste. Hvis avisen har gode kilder og analytiske evner, kan vi vente oss mye krangling og splid.

Her er noen høydepunkter:

*Sosialøkonomen Jens Stoltenberg må regjere med en finansminister som har vært en hard-liner mot liberalisering av økonomien. Djupedal er imot skattelettelser og rentenedsettelser.

*Den heteste kandidaten som olje- og energiminister er Olav Akselsen, en kraftsosialist av gammel godt merke. Han er sterkt for gasskraft og oljeutbygging i Nord. Det blir som å servere SV knust glass til frokost.

*SVs Inge Myrvoll blir samferdselsminister. Hans parti er for kollektivtransport og skeptisk til privatbil. Det blir vanskelig å selge inn til Ap og Sp som begge ønsker massiv ny veiutbygging.

Flere av de andre statsrådspostene er ut til å være bemannet etter metoden: «Gi dem hjertesakene, og la dem forvalte misnøyen selv».

Oppvekstminister Kristin Halvorsen, kommunalminister Marit Arnstad, miljøvernminister Heid Sørensen og landsbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) kan se frem til år i motvind hvis de blir valgt.

Likevel ser vi aller mest frem til at First Securities på nytt innkaller Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og de andre investorene for å berolige dem med at kritikken mot en rødgrønn regjering er borgerlig propaganda. Det skal bli spennende å høre Øystein Djupedal foredra om hvordan man vil stimulere finansmarkedene.

Hva mener du om Dagsavisens regjeringskabal? Blir den som de spår, og er det i så fall bra eller ille? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.