Skrekkelig lommeskrekk

«Resident Evil: Deadly Silence» på Nintendo DS er skrekkelig dårlig.

04.04.06 10:20

(Spillmagasinet): I 1996 var Playstation den tøffeste maskinen og «Resident Evil» det barskeste spillet. Jakten på politifolkene som forsvant i det skumle herskapshuset trollbandt en hel generasjon.

Gammeldags

Nå, nesten ti år senere, er ikke «Resident Evil» like imponerende. De en gang så skumle beistene ser ut som de er bygd av Legoklosser og «Deadly Silence» føles veldig gammeldags.

Det fastlåste kameraet og tungvinne kontrollsystemet, som krever at du snur deg før du løper, hører hjemme i middelalderen.

Oppgavene, som vi klaget over allerede i 1996, har ikke Capcom gjort noe med. Du skal enten løpe rundt og lete etter en eller annen slags nøkkel eller løse en sær logikkoppgave. Ikke veldig festlig da, og ihvertfall ikke veldig festlig nå.

Skuffende nyheter

Det nye innholdet i «Deadly Silence» er skralle saker. I tillegg til en samarbeidsmodus som vi aldri fikk til å fungere, har Capcom introdusert en ny enspillermodus.

«Rebirth», som den heter, byr på oppgaver som benytter den trykksensitive skjermen og noen ekstremt kjipe knivkamper med zombier. Det eneste du gjør er å føre fingeren over eller trykke på skjermen når en zombie dukker opp.

Elendige stemmer

En ting skal Capcom ha skryt for, og det er at de har klart å klemme et så stort spill inn på DS. Herskapshuset du skal utforske er enormt og spillet inneholder en rekke filmsekvenser og mye snakking.

Sistnevnte kunne riktignok Capcom spart seg for, stemmene til figurene i «Resident Evil: Deadly Silence» er så dårlige at du begynner å le. Evnen til å leve seg inn i det du skal si stod tydeligvis ikke høyt i kurs når Capcom lette etter skuespillere.

Spar pengene

Har du ikke spilt «Resident Evil» tidligere bør du kjøpe den langt billigere (og mye bedre) Gamecube-utgaven.

For med mindre du MÅ ha det med deg overalt, styr unna «Deadly Silence»!

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag