*Nettavisen* Nyheter.

«Skrekkens gård» brant ned til grunnen

Gården er ikke forsikret.

02.06.13 12:28

HTML EMBED

(OA.no): Brannen på Vollheim gård i Oppland ble meldt rett før klokka 08-tiden.

LES OGSÅ: - Tror noen har tent på gården

Hovedhuset var fullstendig overtent da brannmannskapet ankom, de konsentrerer seg nå om å kontrollere brannen. Det regner på stedet, og det er ingen fare for at andre bygninger skal ta fyr.

Kjenner ikke brannårsak

- Huset har vært ubeboelig i lengre tid, blant annet med skader på taket, sier brannsjef Bjørn Runar Eriksen til OAs reporter på stedet.

Eriksen vil ikke spekulere i brannårsak. Det meldes at det var tordenvær i området søndag morgen.

Fant flere lik

Stedet fikk tilnavnet «Skrekkens gård» etter at Ragnar B. Abrahamsen (35) funnet skutt og drept på låven. Under etterforskningen av dette drapet, bare få dager senere, dukket det opp nok et lik på gården. Jan Petter Aarstad (41) ble funnet i en brønn, under en vaskemaskin.

OAs reporter forteller at tomta fortsatt er full av skrot.

Eier av Vollheim gård er Bjørn Vollheim. På tross av det lite hyggelige stempelet på gården, har han sagt til OA at han har ønsket å beholde gården,som arv til barna. Etter hva OA erfarer er gården ikke forsikret.

HTML EMBED

Anket

I Gjøvik tingrett ble alle de fem tiltalte kjent skyldig etter tiltalen. Det ble også avsagt forvaringsdommer. Dommene ble imidlertid anket, og kom til behandling i Eidsivating lagmannsrett.

Her ble Ronny Kjeldsen frikjent for overlagt drap og kunne spasere ut av Hamar tinghus som en fri mann med sigar i hånda.

Så ble juryens kjennelse i forhold til de fire andre satt til side, og de måtte gå en ny runde i lagmannsretten.

Ny frikjennelse

I ankerunden ble det nok en frikjennelse i forhold til drapstiltalen. Knut Keiko Rønningen Kaasastul ble frifunnet for medvirkning til overlagt drap på Ragnar Bjertnæs Abrahamsen, og dommen på tre års fengsel fra den første lagmannsrett-runden ble stående.

Kjent skyldig

De tre andre ble kjent skyldig etter tiltalen. Ole Kristian Bjørnsen ble dømt til 19 års fengsel, Knut Arne Thorstensen til 21 års fengsel og Berit Thorstensen til 21 års fengsel.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henning Gulbrandsen

Søskenparet ble dømt for overlagt drap på både Aarstad og Abrahamsen, mens Bjørnsen ble dømt for overlagt drap på Abrahamsen samt to grove ran under særdeles skjerpende omstendigheter.

Saken oppdateres.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag