RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrell for Ekornes

Sist oppdatert:
Møbelkonsernet Ekornes mistet dampen i andre kvartal, og havnet under markedsforvetningene.
Det spesielt svak ordreinngang fra markedene i Mellom-Europa og USA som har rammet møbelkonsernet Ekornes hardere enn ventet i andre kvartal.

Dette første til en omsetning 600 millioner kroner i kvartalet, mens markedet ifølge estimater innhentet av SME Direkt ventet 628 millioner kroner.

Svikten har forplantet seg nedover i resultatregnskapet og driften viser et over skudd på 102 millioner kroner, en svikt på 20 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Her var det ventet 123 millioner kroner av analytikerne ifølge TDN Finans.

Resultatet før skatt endte på 101 millioner kroner, ned fra 117 millioner i andre kvartal 2006. Analytikerne hadde sett for seg et overskudd på 125 millioner kroner.

Ordrereserven utgjorde 198 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal, ned fra 215 millioner på samme tidspunkt i fjor. Det har vært en bedring i juli, og ordrereserven ved utgangen av måneden lå 275 millioner kroner, mot 263 millioner på samme tid ifjor.

- Selskapets langsiktige vekstmålsetting på 5-10 prosent pr. år opprettholdes på sikt til tross for den litt svake utviklingen hittil i år, skriver styret i kjølvannet av tallene.

Om andre kvartal var svakt i Mellom-Europa og USA, så ser Ekornes bedring i juli. Ordreinngangen i juli lå 41 prosent over fjoråret for det mellomeuropeiske markedet. I USA har selskapet satt i økte markedsaktiviteter som også har slått positivt ut i juli, men peker på av valutautviklingen har vært negativ.

For de nye markedene i Asia er utviklingen god, mens det eller er rimelig uforandret i de andre markedene sammenlignet med forrige kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere