RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skremte 14-åring med sexhets

BLE DØMT: Mannen er dømt for å ha sendt blant annet dette bildet. Foto: Politiet/Bergensavisen.
BLE DØMT: Mannen er dømt for å ha sendt blant annet dette bildet. Foto: Politiet/Bergensavisen.
14-åringen fikk plutselig grove sexmeldinger fra en vilt fremmed man.

BERGEN (ba.no): Nå er en 44 år gammel mann dømt til ni måneders ubetinget fengsel for trusler og skremmende adferd mot jenten, melder BT.

BA omtalte trakaseringssaken i desember i fjor. Mannen kontaktet bergensjenta på Facebook, uten at hun hadde uttrykt ønske om det. Seks ganger ble den unge jenten sjikanert på det groveste av mannen, før politiet fikk satt en stopper for aktiviteten.

Sendte intime sms
Han sendte henne tekstmeldinger og meldinger på Facebook som var intime. Han sendte bilder av seg selv og offeret i den såkalte Sigrid-saken fra Østensjø i Oslo samt åstedet for drapet på Kolbotn.

Han sendte også bilde av en person iført finlandshette og pistol.

På sin offentlige tilgjengelige Facebook-profil la han ut innlegg av intim og seksuell karakter rettet mot bergensjenta.

SKREMT: Den 14 år gamle jenten fikk blant annet tilsendt dette bildet fra mannen. Foto: Politiet/Bergensavisen.

44-åringen har tidligere vært bosatt i Bergens-området, men ble pågrepet på Østlandet. Da fant politiet barnepornobilder på hans mobiltelefon. Etterforskerne beslagla samtidig diverse papirer på bombeoppskrifter.

Han ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen, men er ingen typisk kjenning av politiet. Han har tidligere drevet flere enkeltmannsforetak i transportbransjen.

Lå ute i sovepose
Han skal blant annet ligget i en sovepose utenfor huset til 14-åringen. I retten forklarte moren at hun fryktet for datterens sikkerhet. I en periode plasserte de henne hos venner for å holde henne unna hjemmet.

– Det fremgår av dommen at lovbruddene retten har funnet bevist, er straffverdige og alvorlige. Dette gjenspeiles i straffutmålingen, sier politiadvokat Duc Van Nguyen til BA.

– Moralsk forkastelig
Påtalemyndigheten har godtatt dommen, men avventer domfeltes standpunkt. Hvis han anker, blir det opp til Gulating lagmannsrett om saken slipper igjennom for behandling, opplyser politiadvokaten.

«Retten finner at tiltaltes atferd klart kan karakteriseres som moralsk forkastelig. Det er her tale om en voksen mann på 44 år som stadig sender seksuelle tilnærmelser og intime meldinger til et barn», heter det i dommen, ifølge BT.

44-åringen møtte ikke i retten og ifølge forsvareren kommer han trolig til å anke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere