Da rettssaken mot 18-åringen i Sør-Trøndelag tingrett startet torsdag, erkjente 18-åringen straffskyld for overlagt drap, melder NTB.

Fant lapp i militærleiren
I retten torsdag kom det også fram at 18-åringen hadde lagt fra seg en lapp i militærleiren før drapet fant sted, skriver Adressa.

- Det ble funnet en lapp i skapet hans på militærleiren hvor det står: «På lørdag dreper jeg.», fortalte aktor i saken, førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.

Risikerer 21 års fengsel
I tiltalen heter det at drapet er begått under særdeles skjerpende omstendigheter, og 18-åringen risikerer 21 års fengsel.

18-åringen skal ha kvalt 15-åringen ved travbanen i Skaun 1. november.

Fant drapsvåpen i garasjen
Aktor fortalte i retten at 18-åringen har forklart at han kom hjem fra permisjon fra forsvaret 30. oktober, og at han dagen etter gikk i et familieselskap.

I løpet av ettermiddagen skal han ifølge aktor ha fått en konkret plan om å drepe noen.

Derfor gikk han i garasjen da han kom hjem og fant fram et sykkeldekk som han delte i to. Han skaffet seg også et leddhåndtak, og tok med seg luftgeværet sitt.

«Beklager, ghost»
Etterpå ringte 18-åringen til Oda og spurte om hun ville være med å skyte med luftgevær og deretter gå på kino.

Oda ringte da tilbake og fortalte at hun ville være med.

Mens Oda litt senere står og skyter med luftgeværet, slår han henne bakfra med leddhåndtaket, slik at hun kommer ut av balanse. Deretter forsøker han å kvele henne og legger henne i bakken.

Mens hun fortsatt er i live, drar han henne rundt et hushjørne. Der dør hun kort tid senere.

«Beklager, ghost»
18-åringen skriver ifølge Adressa. no så en SMS-melding hvor det står «Beklager, ghost» på mobilen hennes, uten at den sendes, og legger den på magen hennes.

Kort tid senere drar han fra åstedet.

Les hele tiltalen her

Etterpå varsler 18-åringen selv en veninne om drapet på SMS, og hun varslet igjen politiet. 18-åringen ble pågrepet av politiet ved Oppdal på vei sørover i bil.

- Før var det bare noen jeg tenkte på
18-åringen forklarte i retten torsdag at han satt i bilen sin 1. november da han først fikk tanken om å drepe noen.

- Jeg hørte på musikk, og fikk tanker om å drepe noen. Det var konkrete planer, mens før har det ikke vært konkret. Før var det bare noe jeg tenkte på, sa tiltalte i retten, ifølge Adressa.

To vitner
Det vil ikke vil bli noen omfattende bevisførsel under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett. Dette fordi 18-åringen har erkjent straffskyld.

Det er satt av tre dager til saken, og vil bare bli ført to vitner, skriver Adressa.

Tiltalte er strafferettslig tilregnelig, men de sakkyndige har konkludert med at 18-åringen har Aspergers syndrom.

Syndromet kjennetegnes av mangel på medfølelse, men aktor har opplyst at denne tilstanden ikke vil få noen betydning for skyldspørsmålet.