Gå til sidens hovedinnhold

«Skrik»-spådommene går i alle retninger

New York (NTB): Det verserer et vell av spekulasjoner om hvem som blir «Skriks» nye eier når bildet selges på auksjon i New York. Enkelte mener sågar at det vil forbli usolgt.

Ett av de heteste tipsene er at det havner hos en sjeik i Qatar, ifølge Knut Forsberg, daglig leder hos Blomqvist kunsthandel i Oslo.

- Dette er utrolig spennende. Jeg har snakket med så mange, og spådommene går i alle retninger, sier Forsberg til NTB på telefon fra New York.

- Noen mener bildet vil forbli usolgt, mens andre mener det vil gå for 200 millioner dollar, sier kunsthandleren, som leder et galleri som Edvard Munch selv stilte ut bildene sine i.

Forsberg tror at bildet trolig vil gå til en privat samler. Men utbudsprisen er høy - 80 millioner dollar - derfor er det enkelte som mener at auksjonshuset Sotheby's rett og slett ikke vil greie å selge bildet.

- De mener at prisen er høy fordi bildet er vanskelig å oppbevare. Dessuten har ingen museer råd til det, og kan hende har de ikke fått med seg noen av sine sponsorer, sier Forsberg. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?