Skrikende frosker lammer Hawaii

Foto: (Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX)

Frosken er liten, men skriker svært høyt og svært mye - hver natt. Nå vurderer myndighetene på Hawaii unntakstilstand.

Ordfører Harry Kim forsøker å skaffe nesten 13 millioner kroner som skal brukes til å få kontroll over coqui-froskene som plager innbyggerne hver natt.

Den spesielle frosketypen er høyt elsket i Puerto Rico, der den kommer fra, men er hatet som pesten i Hawaii, dit den kom som blindpassasjer på en båt rundt 1990. navnet sitt - coqui - har frosken fått etter lyden den skriker - ko-KEE, ko-KEE - en lyd mange av Hawaiis innbyggere har lært seg å hate, ifølge USA Today.

I årene etter 1990 har frosken formert seg kraftig, og har plaget innbyggerne med hyling og skriking - hver eneste natt siden.

Ved siden av å bråke, truer froskene også det naturlige fuglelivet og miljøet på Hawaii, og eksperter mener myndighetene nå må legge vekk silkehanskene og gå til krig.

- Jeg sparker meg selv i baken hver eneste dag, fordi jeg ikke tok dette problemet på alvor fra starten av, sier ordfører Kim. Han må nå erkjenne at over 150 steder på Hawaiis er rammet av froske-plagen.

Han vil nå, enda en gang, be føderale myndigheter erklære unntakstilstand, og sette av 2 millioner dollar (13 millioner kroner) til å bekjeme plagen en gang for alle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.